Напередодні Різдва помер ексблагочинний Коломийської єпархії ПЦУ (фото)

Новини, Суспільство

Сьогодні, 6 січня, на 71-му році життя відійшов у вічність колишній благочинний Коломийського благочиння митр. прот. Василь Гаврилюк.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Духовенство та вірні Коломийської єпархії, єпископ Коломийський і Косівський Юліан висловлюють щирі співчуття родині спочилого.

Напередодні Різдва помер ексблагочинний Коломийської єпархії ПЦУ 1
Отець Василь Гаврилюк

Розклад похоронних богослужінь:

7 січня (п’ятниця) о 18:00 год – початок Чину Похорону в домі спочилого, який з благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана у співслужінні духовенства Єпархії очолить Секретар Єпархіального Управління митр. прот. Юрій Бровчук. Читання Євангелія, заупокійні молитви.

8 січня (субота) з 11:00 год. – завершення Чину Похорону у Кафедральному Соборі Преображення Господнього міста Коломиї, який з благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана у співслужінні духовенства Коломийської Єпархії звершить благочинний Коломийського міського благочиня митр. прот. Василь Мізюк, після чого тіло спочилого буде похоронене на місцевому цвинтарі.

Біографічна довідка: митр. прот. Василь Гаврилюк народився 19 липня 1951 року в селі Ганьківці, Снятинського району. З 1977 по 1981 рр. – навчання в Одеській духовній семінарії. 27 вересня 1981 року – Єпископом Івано-Франківським і Коломийським Йосифом (Саврашом) рукоположений у сан диякона, а 15 листопада цього року – у сан священника. 1995 року призначений інспектором Івано-Франківської духовної семінарії. 1997 р. – призначений ректором Коломийського духовного училища. Навчався у Львівській духовній академії. Служив у храмах сіл: Товмачик, Назірна, Загайпіль, Іванівці, Кобилець, Берем’яни, Гвіздець та Уніж. Разом із дружиною Ольгою виховали трьох дітей: Володимира, Оксану та Уляну.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.