Андрій Мацьків презентував в Коломиї книжку «Вертеп у Печеніжині» (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

В Публічній бібліотеці ім. В. Грабовецького селища Печеніжина відбулася презентація книжки молодого краєзнавця, дослідника історії Андрія Мацьківа.

22 роки невтомної праці, збору інформації, спілкування з старожилами, опис дійств вертепів восьми кутків Печеніжина, світлини від 1928 року по сьогодні. Це все вміщено у першу книгу Андрія Мацьківа “Вертеп у Печеніжині”.

Про це повідомили на сторінці бібліотеки у фейсбуці, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Вертеп у Печеніжині – це справді унікальне дійство. “Краще один раз побачити, ніж сто раз почути”, – каже народна мудрість. Проте, Андрію вдалося цікаво, простою мовою розказати у своїй книзі про історію вертепів, дійових осіб, їх ролі так, ніби під час читання перед тобою постають царі, пастушки, нечисті, воїни.

Презентацію відвідав Преосвященний владика Василій (Івасюк), єпископ Коломийський УГКЦ, голова Печеніжинської селищної ради Ігор Довірак, сім’я, родина, друзі краєзнавця, пластуни, усі, для кого слово вертеп асоціюється з радістю, святом, прославленням новонародженого Христа.

Зустрічали гостей музики з гурту “Серпанок”, лунали колядки у виконанні вокальних ансамблів “Горяночка”, “Мрія” Будинку культури селища Печеніжин, фольклорного колективу “Надвечір’я”.

Дійство вертепу представили хлопці з кутка Кашиця.

Ще довго по завершенню презентації Андрій Мацьків підписував книги на пам’ять для своїх земляків, бо кожен присутній хотів отримати унікальне видання з автографом автора.

За декілька днів по всіх кутках Печеніжина буде гамірно, весело, гучно – вертеп не омине жодної хати.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.