Києвом пройшов смолоскипний марш Бандери (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

Центром Києва пройшов кількатисячний марш до дня народження Степана Бандери.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Українську правду.

 

Марш честі та Гідності 1 січня став уже традиційним. Кияни та гості міста смолоскипною ходою вшановують 113-й день народження провідника. Кілька тисяч людей рушили з парку Шевченка до Майдану Незалежності. Колону очолюють націоналісти з портретом провідника ОУН та священнослужителі ПЦУ.

 

Під пісню “Батько наш Бандера”, яка вже стала хітом, колона людей йде традиційним маршрутом через центральні вулиці Києва.

Учасники акції тримають українські та червоно-чорні прапори, портрети провідників національно-визвольних змагань. Вигукують “ОУН-УПА державне визнання”, “Путін х@йло”, “Слава Україні – Героям слава”, “Пам’ятай чужинець – тут господар українець”.

Колону супроводжує поліція.

Хода пройшла Майданом Незалежності, після чого люди вшанували пам’ять загиблих на Алеї Героїв Небесної сотні і пішли під Офіс президента.

Марш Бандери рушив на Банкову, де учасники акції виступили з вимогою присвоїти звання Героя України військовому та громадському діячу Мирославу Симчичу. Він – сотенний УПА, політв’язень, який був 32 роки ув’язнений радянським режимом.

Безпосередньо під будівлю ОП учасників маршу поліція не пустила через новорічну атракцію, що там розташована.

 

 
 
 
 
 

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.