На Прикарпатті відзначатимуть 113-у річницю від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери

Новини, рубрика призабуті імена, Суспільство

1 січня відзначається 113 річниця від дня народження лідера Організації Українських Націоналістів Степана Бандери. В Івано-Франківську та області цьогоріч з цього приводу планують низку заходів.

Про це повідомляють на оперативній нараді міського голови 28 грудня, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Зазвичай заходи починаються святкуванням на батьківщині Степана Бандери. Це село Старий Угринів, цьогоріч заходи заплановані на 10:30. З цієї нагоди завжди є попит в франківців. За адресою Богдана Лепкого, 46 буде поданий автобус і в 9 годині буде виїзд для охочих. Також заходи будуть проводити і в Франківську, о 14 годині біля пам’ятника Степану Бандері. Потім в 14 годині в міському Центрі патріотичного виховання учнівської молоді ім. С.Бандери будуть заходи для учнів. Також в цей день, в 13 годині плануємо відкрити “Дзвін пам’яті” в Меморіальному сквері. Потім буде хода по вулиці Бандери до Європейської площі”, – повідомив заступник директора Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи зі ЗМІ, комунікації з мешканцями Ігор Кінаш.

Також Кінаш зазначив, що всі революції починаються з Франківська, та розповів що виконання пісні “Батько наш – Бандера, Україна – мати!” розпочалося саме з нашого міста.

“Цьогоріч в 10 годині також на міському озері моржі та артисти будуть співати цю пісню. Той, хто моржується, не завжди може попадати в ноти, тому їх підтримуватимуть співаки. Нагадую, що 1 січня –  день, коли поруч із державним прапором вивішуємо червоно-чорні прапори”, – каже Ігор Кінаш.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.