Лавров натякнув на воєнні дії у Європі

Новини, Політика

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров анонсував переговори Росії і США та сказав, що Москва просить “гарантій безпеки”, щоб обмежити загрози “на європейському театрі, сподіваюся, не воєнних дій”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Українська правда.

Росія, яка стягнула війська та озброєння до українського кордону та заповнила зброєю окуповані Донбас та Крим, продовжує тиснути на Захід з вимогою зупинити розширення НАТО. Москва хоче отримати від Вашингтона гарантії невступу України до Північноатлантичного Альянсу.

У понеділок, 27 грудня, міністр закордонних справ РФ озвучив дати майбутніх переговорів Росії з НАТО та Штатами. Після чого він описав проєкти документів, підписання яких Росія хоче від США, і натякнув, до чого може призвести невиконання умов Кремля.

“Організаційна структура (переговорів з НАТО та США – УП) відображає ті проєкти, які ми внесли, які ми представили на розгляд і американцям, і представникам НАТО. Мається на увазі договір про гарантії безпеки – російсько-американський договір, та угода Росія-НАТО про обмеження ризиків та загроз на європейському театрі, сподіваюся, не воєнних дій.

Там гранично конкретні пропозиції. Про те, якою ми бачимо безпечну, або, скажімо, менш небезпечну, аніж зараз, конфігурацію збройних сил на боці НАТО, і на стороні РФ та наших союзників” – зазначив Лавров.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.