Рятувальники попереджають про тонку кригу та льодохід на озерах та ріках Прикарпаття

Новини, Суспільство, Туризм

З 26 до 29 грудня на річках Івано-Франківської області очікується інтенсивне утворення шуги, місцями — встановлення льодоставу. На міських озерах в Івано-Франківську та Коломиї товщина криги — небезпечна.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

“На Дністрі, на ділянці Галич – початок Дністровського водосховища, очікується інтенсивне утворення шуги, місцями — встановлення льодоставу. Можливе формування зажорів льоду з різким коливанням рівнів води”, — йдеться у повідомленні.

В управлінні інформують, що працівники Івано-Франківської рятувально-водолазної станції заміряли товщину льоду на міському озері в Івано-Франківську. Вона складає до 4 см. Також є проталини, які збільшуються.

Рятувальники провели розмову щодо поведінки на водоймах з двома підлітками, які були без нагляду.

“25 грудня на міському озері в Коломиї заміри товщини льоду становила від 7 см до 10 см. Надзвичайники не допустили до риболовлі біля шлюзу, де є проталина, двох рибалок та двох дітей (вік 8-10 років), які були без нагляду”, — інформують Суспільне чергові Коломийської рятувально-водолазної станції.

25 грудня на міських озерах в Івано-Франківську, Коломиї та на ріці Дністер у Галичі рятувальники не зафіксували випадків, які б могли б призвести до травмування людей.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.