На Прикарпатті 2022-й оголосили роком УПА

Новини, Суспільство
На Прикарпатті 2022-й оголосили роком 80-річчя Української Повстанської Армії.
Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

За проєкт рішення проголосувала Івано-Франківська обласна рада.

«Проголосити в Івано-Франківській області 2022 рік Роком 80-річчя Української Повстанської Армії», – йдеться у рішенні.

Тут зазначено, що обласній державній адміністрації доручено розробити і забезпечити реалізацію плану заходів для відзначення року 80-річчя Української Повстанської Армії.

Ще одним своїм рішенням Івано-Франківська облрада ухвалила цільову Програму «Відзначення в області 80-річчя створення Української Повстанської Армії». Її кошторис у 2022 році складає 3 млн 740 тис. грн, у 2023 році на реалізацію програми скерують ще 1,8 млн грн.

«Виконання програми дасть змогу належним чином формувати національну політику пам’яті, здійснювати патріотичне виховання молоді, пропагувати українську національну історію, забезпечити підтримку науковців у дослідженні української історії в ХХ столітті, а також гідно відзначити в області 80-у річницю створення Української Повстанської Армії», – йдеться у рішенні обранців.

Серед інших заходів програма передбачає проведення капітального ремонту та реекспозицію в музеї «Підпільна штаб-квартира Романа Шухевича», створення туристичних маршрутів на території Чорного лісу, розробку мартирологу та інтерактивної карти поховань вояків УПА на Прикарпатті.

Українська повстанська армія (УПА) — військово-політичне формування, що діяло в Україні протягом 1942-1956 років, озброєне крило ОУНР.

З самого початку свого існування УПА воювала на три фронти: з військами Третього Рейху та його союзниками, польським Рухом опору (Армією Крайовою, Армією Людовою) та радянськими партизанами. З поверненням радянського режиму на західноукраїнські землі УПА ще кілька років змогла чинити активний спротив каральним загонам НКВС.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.