Підвищення тарифів на воду, атракціон у центрі та нерозчищені тротуари: що обговорюють франківці у соцмережі

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську з 1 січня підвищують тарифи на воду. Ця новина викликала хвилю обговорень.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

Не менше коментували й новину про те, що міський очільник Руслан Марцінків висварив комунальників за неналежне прибирання міста від снігу.

Також ажіотаж викликала новина про те, що у центрі Івано-Франківська почали встановлювати новорічний атракціон. Зокрема, гірку, яку розміщують на площі Ринок.

Так, в Івано-Франківську відбулись громадські обговорення з приводу підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення.

Як стало відомо, з 1 січня 2022 року тарифи на воду підвищаться орієнтовно на 15%. Пропонують наступні тарифи: 12,69 гривні за постачання 1 кубометра води та 15,29 гривні – за його відведення, з врахуванням ПДВ.

Наразі тарифи складають 11,52 гривні та 13,65 гривні відповідно.

За словами очільника комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» Віталія Савенка, важливим чинником тарифу є вартість електроенергії, яка за останні роки суттєво зросла.

Як зауважив заступник міського голови Руслан Гайда, тарифи необхідно підвищувати, щоб підприємство могло прокладати нові мережі та якісно обслуговувати старі.

Така новина здебільшого розлютила та роздратувала містян.


Крім того, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на засіданні виконавчого комітету висварив комунальників за нерозчищені від снігу бічні вулиці та тротуари.

Зокрема, очільник міста зазначив, що з прибиранням снігу є чимало проблем. Хоча, зауважив, що центральні дороги підсипані. Та, за словами Марцінківа, три роки знадобилось, аби навчити комунальників підсипати дороги сіллю. А тепер, каже, почне навчати їх прибирати міжбудинкові проїзди та тротуари.

Є запитання у мера й щодо прибирання доріг в області.

«Їхав по Радчій, то ледве не перевернувся. А до Іваниківки, думав, що вб’юсь. Що там робити?», – обурився Марцінків.

Ситуація з прибиранням снігу та висловлювання Марцінківа здебільшого розізлили містян. Чимало – зіронізували над цим.


Також чималий резонанс викликала новина про те, що в Івано-Франківську на площі Ринок неподалік ковзанки розміщують гірку.

Як і минулого року встановлює гірку підприємець зі Львова.

Відкриття новорічного атракціону запланували на свято Миколая, 19 грудня.

Ця новина розділила соціум: одні – підтримують таку ідею, інші – стурбовані епідситуацією та в скільки обійдеться таке задоволення.


Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.