Голова Коломийської громади пояснив, чому зрізали ялинки у середмісті Коломиї

Економіка, Новини, Політика, Суспільство, Туризм
Сьогодні коломияни цілий день з обуренням обговорюють у соцмережі ситуацію із зрубаними ялинками у середмісті.
Про це пояснив міський голова Богдан Станіславський на своїй сторінці у фейсбук, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.
“Сьогодні комунальники видалили дві ялинки на площі Відродження. Це рішення було прийнято відповідними службами після обстеження дерев. Виявлено безповоротні зміни в їхній структурі – навіть неозброєним оком було помітно, що нахил ялинок щороку зростав. Це пов’язано з тим, що ялиці росли в бетоні і їхня коренева система внаслідок цього деградувала. Тому фахівці класифікували їх як «вітровальні». Тобто такі, що могли внаслідок поривів вітру впасти та зашкодити чиємусь життю, здоров’ю або майну.
Розумію стурбованість деяких коломиян, яким шкода ялинок. Однак хочу зауважити, ніхто просто так дерева не зрізає. Простими словами, видалення цих ялинок – перший крок до реконструкції площі, якої вона вже давно потребує. Прошу зрозуміти, що площа Відродження не може бути заручницею двох ялинок.
Ніхто зелені зони, в містян не забирає, навпаки – хочемо зробити тут краще планування, щоб було більше затінку та можливостей для відпочинку.
Я вдячний кожному, хто турбується про стан зелених насаджень в місті, але хочу заспокоїти – ми з вами одної думки. До речі, щодо площі Відродження, то незабаром комунальники своїми силами розпочнуть й інші підготовчі роботи”.
Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.