Стало відомо, скільки грошей витратять на ремонт однієї з найгірших трас Франківщини

Відео-новини, Економіка, Новини, Суспільство

Підрядник, який 3 грудня виграв тендер на ремонт 1,7 кілометра дороги у Болехові, планує витратити на ці роботи із державного бюджету понад 93 млн грн. Про це Суспільному повідомив заступник голови Болехівської громади Василь Юрочко.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Який вигляд зараз має дорога, ремонт якої триває понад два роки — у репортажі Суспільного.

Місцевий житель Микола Нємцев каже, керувати автомобілем на такій дорозі — страшно. Також чоловік не розуміє, чому вантажні автомобілі не їдуть об’їзною дорогою, а містом.

“А що робити? Варіантів більше немає, треба їхати або об’їжджати. Буває, об’їжджаємо іншими селами. Як на Долину їдемо, то в об’їзд буде 4-5 км, але дорога краща. А ще будинок мій — біля тротуару, попід вікна автомобілі їдуть тротуаром”, — говорить Микола Нємцев.

Дорогу почали ремонтувати два роки тому, проте досі не зробилифото: Суспільне Карпати

Дорогу почали ремонтувати два роки тому, проте досі не зробили

Водій Василь Білінський розповідає, що часто ремонтує авто через стан дороги.

“Зверху Місяць, знизу – Болехів, то на Місяці – краща дорога. Дороги немає ніякої, то — напрямок, а не дорога. Обіцянки влади, бачите самі, до чого довели. Три дні страйкували – зробили проїзд і все. Їхали дорогою і бачили, що ями по коліно. В самого особисто зламалася пружина. Ціна питання – тисяча гривень. Хто заплатить? Ніхто, зі свої кишені”, — каже Василь Білінський.

На ремонт дороги планують витратити понад 93 млн грнфото: Суспільне Карпати

На ремонт дороги планують витратити понад 93 млн грн

Центральна дорога в Болехові – місцевого значення, але нею їздять автомобілі, які прямують шляхом національного значення Н-10 Стрий — Мамалига. Його ремонт розпочали два роки тому за гроші з державного бюджету. Проте не закінчили, адже тодішня міська влада Болехова не проклала під дорогою каналізаційні труби.

3 грудня пройшов тендер на ремонт дорогифото: Суспільне Карпати

3 грудня пройшов тендер на ремонт дороги

Теперішній заступник голови Болехівської громади Василь Юрочко каже, що каналізацію проклали ще минулого року. Це було основною умовою, щоб завершити 1,7 кілометра шляху. 3 грудня, зі слів Василя Юрочка, оголосили тендер і визначили підрядника, який ремонтуватиме дорогу.

“Коли помінялося керівництво державного підприємства “Дороги Прикарпаття” — переглянули умови тендеру, документацію, були певні відхилення від роботи, і тендер анулювали. Новий тендер оголосили на 96 млн 711 тис. Переможцем стала компанія “ПБС”, яка запропонувала 93 млн 531 тис., якщо я не помиляюся. Зараз очікуємо на підписання договору”, — розповів Василь Юрочко.

Дорога перебуває на балансі державного підприємства “Дороги Прикарпаття”. Суспільне звернулося за коментарем до керівника підприємства Романа Сілецького, аби дізнатися, коли підрядна організація розпочне ремонт. У телефонній розмові він повідомив, що перебуває у відрядженні й зможе дати коментар 10 грудня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.