У воді Бурштинського водосховища виявили миш’як (відео)

Кримінал, Новини, Суспільство

Під час зйомок спільного розслідування «Схем» та Центр Протидії Корупції про масштабну аварію на Бурштинській ТЕС знімальна група у супроводі екоактивіста взяла дві проби рідини: з місця затоплення території станції та з Бурштинського водосховища, що розташоване поруч.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Незалежна хімічна експертиза, яку на замовлення «Центру протидії корупції» провів кваліфікований судовий експерт з багаторічним досвідом Євген Юрченко, виявила у цих пробах перевищення допустимої норми миш’яку.

«Миш’як є токсичним компонентом, вважається канцерогеном. Речовина другого класу небезпеки. Основна проблема, яку викликає миш’як – це ризик хронічних отруєнь», – сказав Євген Юрченко.

Більше того, журналістам вдалося зафіксувати, що цю рідину зі станції зливали у Бурштинське водосховище. З нього вода потрапляє у місцеву річку Гнила Липа, а звідти – тече Україною у Дністер, аж до молдовського кордону – і далі.

До теми:

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.