Аварія на Бурштинській ТЕС: один із постраждалих під час вибуху помер у лікарні

Новини, Суспільство

Один із працівників Бурштинської ТЕС, який постраждав під час вибуху 28 листопада, помер у лікарні. Він отримав серйозні опіки.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку підприємства.

Там зазначили, що під час вибуху працівник отримав до 60% опіків шкіри.

«Весь час лікарі боролися за життя потерпілого, адміністрація станції повністю забезпечувала його медикаментами, надавала все необхідне. 24/7 станція була на звʼязку з рідними та медиками. Не дивлячись на оперативні дії медиків, на жаль, отримані ушкодження були несумісні з життям», — йдеться у повідомленні.

На Бурштинській ТЕС підкреслили, що стан інших постраждалих стабільний і загрози їхньому життю немає.

урштинська ТЕС розташована біля міста Бурштин, на перетині ліній електропередач, які зʼєднують Україну з Угорщиною, Румунією та Словаччиною. Вона входить до складу «ДПЕК Західенерго» і працює за рахунок семи енергоблоків загальною потужністю 1 172 МВт.

  • Аварія сталася приблизно о десятій вечора 28 листопада на 7-му енергоблоці. Попередньо, через що стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла. Із опіками госпіталізували пʼятьох людей.
  • За даними журналістського розслідування, на Бурштинській тепловій електростанції сталася масштабна аварія, через яку в річку Дністер та в довкілля могла потрапити небезпечна кількість мишʼяку. Компанія «ДТЕК Енерго», яка належить олігарху Рінату Ахметову, нібито спробувала приховати масштаби аварії, а Державну екологічну інспекцію на перевірку не пустила.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.