Непрозорий конкурс на посаду директора КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня” (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

Другого грудня в Департаменті охорони здоров’я ОДА провели перше засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття посади генерального директора КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Як це вже стало традицією для цієї організації не обійшлося без скандалу. Думкою, про проведення конкурсу кореспонденти Голос ІФ поціавилися у відомого громадського діяча Прикарпаття, лікаря за фахом Володимира Туркіна.  

Подробиці у сюжеті Голос ІФ:

Щодо самого конкурсу, то члени комісії визначили, що прийматимуть документи охочих стати директором закладу до 17:15 20 грудня. 21 грудня відкриють документи, аби визначити, скільки є кандидатів і чи вони можуть претендувати на посаду, а 28 грудня проведуть сам конкурс.

також читати: Журналісти виявили порушення під час закупівлі медичного обладнання ДОЗ Івано-Франківської області (відео+документи)

До слова, без керівника обласна клінічна інфекційна лікарня перебуває понад пів року, в.о. директора є Микола Стовбан.

«Сьогодні мало відбутися перше засідання медичної комісії, але як завжди у нас так відбувається, про це дізнаються в останню чергу і то з джерел, які не мають відношення до офіційних».

Ми представники громадських організацій, не тільки я з’явилися на це засідання і дізналися, що нас не включили у склад комісії, невідомо за якими критеріями вибирали представників громадських організацій, які мали би обирати очільника самої головної на цей час лікарні  «Обласної інфекційної» у якій лікується більшість ковідхворих.

Так, як попередній конкурс проводився досить непрозоро на посаду директора ДОЗ то ми вирішили проконтролювати, як відбуватиметься ця процедура.

Ця процедура також непрозора, критерії які висувалися представників до громадських організацій були витримані, але нажаль вибрані незрозуміло за якими критеріями інші громадські організації і вкінцевому результаті від цього постраждає не тільки медицина, а й у цілому принцип демократії. Тому. Що єдині хто міг повпливати на вибір очільника цієї лікарні, а отже і на долю колективу на показники ковідзахворюваності в області це саме громадські організації, тому що всі інші члени комісії вони так чи інакше зв’язані з владою.

Нажаль, що ми маємо зараз. По-перше голова конкурсної комісії не знає, що відбувається, він не забезпечує умов щоб проводився цей перший етап конкурсу. Вже під тиском депутатів шукають нове приміщення щоб були дотримані норми, які пред’являються до приміщень під час епідемії ковід і також будуть дані відповіді на запитання на основі, яких критеріїв були відхилені представники громадських організацій, а також наказ, про те хто увійшов до конкурсної комісії.

Це насправді важливо тому, що попередній конкурс на посаду директора департаменту охорони здоров’я проводився якось заангажовано і дуже таємно, ніхто про нього не знав, мені випадково вдалося на нього потрапити, отримавши інформацію з інсайдерських джерел. Потім дуже довго не висвітлювалося питання призначений директор департаменту чи ні і от зараз стало відомо, що він призначений. У кінцевому результаті він призначає створивши конкурсну комісію інших керівників медичних закладів і якщо це буде проведено не прозоро, не будуть витримані критерії необхідні для того щоб займати ці посади у першу чергу буде страждати медицина.

Є такий скандальний кандидат, як пан Стовбан, я наскільки розумію не має право обіймати цю посаду, він виконує обов’язки самої важливої лікарні в області. За яким критеріями він обирався на цю посаду мені невідомо, рівень його кваліфікація викликає більше питань ніж відповідей. Крім того він не відповідає головному критерію це керівному стажу, у нього його немає.

Наша влада мала би бути зацікавлена щоб більш прозоріше, Щоб був призначений найбільш кваліфікований спеціаліст був призначений на посаду, тому, що це її імідж, це здоров’я наших людей, а у данному випадку відбувається з точністю навпаки. Призначається людина, яка не відповідає займаній посаді і у результаті страждає уся громада. Наскільки я знаю в інфекційній лікарні дуже багато питань є до встановлення ємкостей для кисню тому, що вона не відповідає ніяким вимогам до неї. І також з інсайдерських джерел відомо, що люди які її заправлять, відмовляються це робити так, як вона пропускає цей кисень» – сказав Володимир Туркін.   

Натомість представниця юридичного департаменту ОДА зазначила, що комісія сформована законно. Оголошення про її формування було завчасно оприлюднено, натомість наказ про її створення публікувати не є обов’язковим.

також читати: Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук рекламувала горшики у гіпермаркеті олігарха Гереги “Епіцентр”? (відео+фото)

Щодо самого конкурсу, то члени комісії визначили, що прийматимуть документи охочих стати директором закладу до 17:15 20 грудня. 21 грудня відкриють документи, аби визначити, скільки є кандидатів і чи вони можуть претендувати на посаду, а 28 грудня проведуть сам конкурс.

До слова, без керівника обласна клінічна інфекційна лікарня перебуває понад пів року, в.о. директора є Микола Стовбан.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.