На Прикарпатті помер журналіст газети «Галичина», нагороджений медаллю «Будівничий України»

Новини, Суспільство

На 80 році життя помер колишній журналіст газети «Галичина» Богдан Дмитрович Вівчар.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Богдан Вівчар – член Правління обласної «Просвіти», головний редактор газети «Галицька просвіта», активний громадський діяч, відомий в області журналіст.

Вівчар Богдан Дмитрович (12.02.1942, с. Сілець Тисменицького р-ну Івано-Франківської обл.) – журналіст, редактор.

Навчався на факультеті журналістики Львівського державного університету ім. І. Франка. Отримавши диплом, працював у Волинській обласній молодіжній газеті.

З березня 1969 р. – на роботі в Івано-Франківській обласній газеті «Комсомольський прапор»: власкор, завідувач відділу, відповідальний секретар. З листопада 1975 р. – редактор видання.

У 1979-1980 рр. працює завідувачем відділу сільського господарства обласної газети «Прикарпатська правда», згодом – власкором ТАРС-РАТАУ в Івано-Франківській області. 1984 року повернувся в «Прикарпатську правду» – очолив відділ промисловості, будівництва, транспорту і зв’язку.

З початку пробудження національної свідомості серед наших краян на початку 90-х років минулого століття займає національно-державницьку позицію. Коли у травні 1990-го створили газету «Галичина», працює завідувачем відділу суспільно-політичного життя, суспільно-політичних проблем, політичним оглядачем, редактором відділу політики.

Водночас із виходом «Галицької Просвіти» стає її редактором. Богдан Вівчар брав активну участь у Майдані в Маріуполі, Одесі, Одеській області, Києві.

Нагороджений медаллю «Будівничий України».

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.