Комісія ТЕБ і НС зобов’язала Бурштинську ТЕС укласти угоду про протипожежну безпеку

Новини, Суспільство

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області зобов’язала директора Бурштинської ТЕС Валерія Хом’якова негайно укласти договір з Держслужбою з надзвичайних ситуацій про охорону станції від пожеж.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на протокол № 21 позачергового засідання комісії від 29 листопада та Суспільне Карпати.

“Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.08.2019 № 716 “Про затвердження Порядку організації та забезпечення охорони від пожеж підприємств, установ, організацій та інших об’єктів на підставі договорів” направити звернення до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області (В. Чернецький) щодо укладання договору про охорону від пожеж відокремленого підрозділу Бурштинської ТЕС АТ “ДТЕК Західенерго” та забезпечити його виконання”, — йдеться у протоколі.

Комісія вирішила, що керівники теплової електростанції повинні привести у технічно справний стан протипожежне водопостачання на території ТЕС.

Також члени комісії зобов’язали управління Держпраці та Нацполіції в Івано-Франківській області до 10 грудня розслідувати обставини аварії й пожежі, які відбулися 28 листопада на Бурштинській ТЕС і призвели до травмування працівників.

Що відомо

28 листопада, приблизно о 21:20, на Бурштинській тепловій електростанції стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла — четверо працівників отримали опіки. Їх госпіталізували до лікарні. Аварія сталася на сьомому енергоблоці.

За кілька годин після аварії, вночі 29 листопада, рятувальники гасили пожежу на Бурштинській ТЕС. Горіла покрівля котельного відділення між восьмим та дев’ятим енергоблоками. Повідомлення про займання до Служби порятунку надійшло 29 листопада о 04:14.

Двоє працівників Бурштинської ТЕС, які отримали опіки внаслідок аварії на станції, перебувають у критичному стані.

Бурштинську ТЕС перевірятиме комісія, яку створять в управлінні Держпраці в Івано-Франківській області.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.