Бурштинська ТЕС найбільший забруднювач повітря, про це говорить Оксана Савчук, інші депутати мовчать (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

17 листопада 2021 року з трибуни Верховної Ради України, депутат ПП «ВО Свобода» Оксана Савчук підняла проблему забруднення навколишнього середовища Бурштинською ТЕС, яка входить до групи підприємств ДТЕК, олігарха Рената Ахметова.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

Зокрема Оксана Савчук заявила:

«Основним забрудником повітря в області було і є підприємство ВП «Бурштинська теплова електрична станція» АТ «ДТЕК Західенерго», на яке припадає 80% викидів забруднюючих речовин у повітря. Щодня Бурштинська, Галицька, Дубівецька, Більшівецька, Рогатинська, Букачівецька та Івано-Франківська громади дихають шкідливими викидами Бурштинської ТЕС. Звернення депутатів місцевих та обласних рад до Кабміну, державної екологічної інспекції та правоохоронців залишаються без належної уваги. Ситуація з викидами в атмосферне повітря критична. Рівень онкозахворювань у регіоні стрімко зростає. За останні роки не було допущено 5 перевірок екоінспекції Карпатського округу, а та, що проведена в серпні цього року, викликає в громад багато сумнівів та запитань щодо незаангажованості екоінспекторів. Але ми так це не залишимо, бо готові об’єднатися громадами за змусити керівництво Бурштинської ТЕС олігарха Ахметова виконувати природоохоронне законодавство» – сказала — Оксана Савчук.

Нажаль цей виступ Оксани Савчук не висвітлило жодне офіційне ЗМІ «Прикарпаття», що вказує на їх «незалежність».

Цікаво, що інші депутати ВРУ, а їх у нас від Прикарпаття є аж 11, забруднення навколишнього середовища Бурштинською ТЕС не помічають, так само, як і інші проблеми виборців. Такою проблемою є ДП УДКТІагротранс, яке було незаконно відчужено на користь судової адміністрації, унаслідок цієї оборудки більше 40 працівників були позбавлені роботи, зарплат та пенсій.

Подробиці у сюжеті від Голос ІФ:

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.