Жителі вулиці Руднєва у Ворохті — проти її перейменування на честь учасника Майдану — голова громади

Новини, Суспільство

Більша частина жителів вулиці Руднєва у селищі Ворохта, що на Івано-Франківщині, — проти її перейменування на вулицю учасника Революції Гідності, цимбаліста Петра Сказківа.

Про це кореспондентці Суспільного розповів селищний голова Ворохтянської територіальної громади Олег Дзем’юк, повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

За його словами, більшість жителів цієї вулиці вважає, що через перейменування у них виникнуть проблеми з оформленням документів.

“Спочатку ми закинули в Facebook-групу опитування, але жителі вулиці ідею перейменування не підтримали. Їх не цікавить історичний підтекст назви цієї вулиці. Кажуть, що їм це створить проблеми, для чого це міняти”, — сказав Олег Дзем’юк.

Вулиця Руднєва у Ворохті складається із двох частин, каже голова громади. Загалом там є приблизно 30-40 будинків.

“Треба спочатку провести громадське обговорення. А ми поки що робили опитування і закинули таку інформацію. Більшість людей були проти. Скільки людей, стільки й думок. Цього року не плануємо піднімати це питання”, — розповів Олег Дзем’юк.

Пропозицію перейменувати вулицю Руднєва на вулицю імені Петра Сказківа голова Ворохтянської громади висунув у лютому цього року під час засідання п’ятої сесії Ворохтянської селищної ради. Депутати таку ініціативу підтримали.

Що відомо

Петро Сказків народився 15 травня 1987 року у селищі Ворохта. Цимбаліст грав у рок-гурті “Джарап”. Пізніше він став фіналістом у шоу талантів. Петро Сказків грою на цимбалах підтримував людей під час Революції Гідності. Там і написав свою “Боротьбу” та приблизно ще чотири композиції про тодішні події. 4 лютого 2021 року музикант помер від раку легенів. Його поховали у Ворохті.

Семен Руднєв під час Української революції воював проти Української армії. Потім був командиром Червоної армії. Під час радянсько-німецької війни він організував місцевий партизанський загін на Сумщині. Пізніше Руднєв був діячем радянського партизанського руху, комісаром з’єднання Сидора Ковпака. Під час Карпатського рейду 1943 року під проводом генерал-майора Сидора Ковпака Руднєв брав участь у боях із загонами УПА.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.