Прикарпатка купила посвідчення водія в Instagram і пробувала зареєструвати його в “Дії”

Кримінал, Новини, Суспільство

Жінка придбала посвідчення водія через соцмережу Інстаграм, однак, після спроб реєстрації документа у додатку “ДІЯ” її викликали у поліцію.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

У матеріалах справи йдеться, що на початку квітня 2021 року обвинувачена знайшла в мережі Інстаграм оголошення про виготовлення посвідчень водія та домовилась із невідомою особою про водійське посвідчення категорії «В» за 5000 грн.

Жінка передала через Інстаграм копії необхідних документів та свою фотографію для виготовлення посвідчення. Всередині квітня цього року вона отримала підроблене посвідчення на право керування транспортними засобами категорії «В» з 01.04.2021 до 01.04.2023.

Вже у суді жінка підтвердила, що замовила посвідчення водія через оголошення у соцмережі. І через тиждень отримала його у відділенні Нової пошти. Хотіла перевірити, чи зареєстроване це посвідчення через мобільний застосунок “ДІЯ”, і після цього її викликали у відділення поліції.

При цьому жінка визнала, що свідомо замовила підроблено посвідчення, але запевнила суд, що щиро розкаюється. Просила суворо не карати й обіцяла, що надалі правопорушень не вчинятиме.

Прокурор просив суд призначити обвинуваченій покарання у вигляді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів. Врешті, Калуський міськрайонний суд визнав жінку винною у підробці документів та призначив 5100 грн штрафу. Також вона має заплатити 2059 грн за проведення експертизи.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.