У Коломиї відкрили оновлений музей Писанки (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Унікальна архітектурна споруда, виконана у формі 13-ти метрового яйця-писанки, засяяла яскравими барвами, оновилася і експозиція писанкової колекції.

Про це  йдеться на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Відтепер вона стала доступною людям із вадами зору.

Яскравим та доступним для всіх відвідувачів – таким сьогодні став відреставрований у рамках програми Президента України Володимира Зеленського Музей писанкового мистецтва у Коломиї.

Привітати коломиян та гостей міста із відкриттям оновленого музею завітали голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, народні депутати України Олена Вінтоняк і Олег Марусяк, голова Коломийської РДА Любомир Глушков та Коломийський міський голова.

«Сьогодні «Писанка», яка не лише є серцем Коломиї, а й окрасою усього Прикарпаття, знову засяяла яскравими барвами, – підкреслила очільниця області. – Втілити цей проєкт нам вдалося завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Саме за підтримки програми залучили понад 8 мільйонів гривень із державного та місцевого бюджетів на реставрацію музею.

“Поряд з цим, оновили й неповторну експозицію писанок, яка налічує понад 12 тисяч експонатів. Хочу щиро подякувати всім, хто долучився до відновлення неперевершеного об’єкта культурної спадщини. Переконана, що підтримка і популяризація мистецьких надбань є основою нашої ідентичності та єдності», – каже Світлана Онищук.

Світлана Онищук також висловила сподівання, що Музей писанкового мистецтва стане туристичним «магнітом» Прикарпаття, який відвідуватимуть не лише українці, а й гості із зарубіжжя. До слова, до початку пандемії COVID-19 музей щороку відвідувало понад 100 тисяч мандрівників із 60 країн світу.

Зазначимо, що роботи із реставрації об’єкта тривали протягом року. Кошторисна вартість склала майже 8 мільйонів гривень.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.