Франківський суд оштрафував матір школяра за булінг однокласника

Кримінал, Новини, Суспільство

Івано-Франківський суд оштрафував матір 12-річного учня ліцею №12 за булінг щодо однокласника. Жінка має сплатити 850 грн штрафу та 454 грн судових витрат.

з посиланням на Zaxid.net.

Під час судового засідання матір учня заявила, що її син булінгу не вчиняв, і звинуватила у провокаціях його однокласників.

Як йдеться у матеріалах справи, про факт булінгу у вересні 2021 року заявив батько 11-річного учня ліцею №12. За словами чоловіка, цькування відбуваються систематично і тривають вже три роки.

«Є багато потерпілих дітей. З цього приводу неодноразово всі зверталися в департамент освіти. Він значно більший інших, б’є не тільки хлопців, а також і дівчат», – заявив чоловік під час судового засідання.

Також у матеріалах справи зазначено, що порушник перебуває на обліку як проблемна дитина через порушення поведінки, побиття однолітків, неодноразові заяви батьків однокласників та подання заяви в ювенальну превенцію.

також читати: Молода мама з Більшівців звинуватила працівників дитячого садочка у булінгу. Поліція факт не підтвердила (відео+фото)

Водночас матір обвинуваченого учня вважає, що син булінгу не вчиняв, а у провокаціях звинуватила його однокласників та адміністрацію школи, яка мала б контролювати такі ситуації. Крім цього, надала суду довідку, що її син є емоційно нестриманий.

Враховуючи докази, суддя Івано-Франківського суду Олеся Зеленко визнала жінку винною за ч. 3 ст. 173-4 КУпАП (булінг (цькування) учасника освітнього процесу), оштрафувала її на 850 грн та зобов’язала сплатити 454 грн судового збору. На постанову ще може бути подана апеляційна скарга.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.