Івано-Франківськ серед лідерів в Україні з розвитку малого бізнесу

Економіка, Новини, Суспільство

Івано-Франківськ сьогодні є поміж лідерів серед обласних центрів України за кількістю зареєстрованих малих підприємств на 10 тисяч населення.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Відповідну статистику озвучив днями, на черговому засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Руслан Гайда, заступник міського голови обласного центру.

Зі слів посадовця, сьогодні в Івано-Франківській міській територіальній громаді зареєстровані та функціонують 29 377 суб’єктів підприємницької діяльності. Вказана цифра є на 980 більшою, ніж відповідний показник станом на початок 2021 року.

При цьому кількість зареєстрованих малих підприємств на 10 тисяч населення в Івано-Франківську сьогодні становить 143. За цим показником наше місто посідає сьогодні сьоме місце серед обласних центрів України та перше місце – серед обласних центрів з аналогічною чисельністю населення, залишивши позаду міста Луцьк (138 малих підприємств на 10 тисяч населення), Рівне (125), Хмельницький (118), Тернопіль (107) та Чернівці (88 малих підприємств на 10 тисяч населення).

«Івано-Франківськ так само у цьому напрямку лідирує», – підсумував заступник міського голови.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.