На Прикарпатті передбачили капітальний ремонт та реконструкцію 77 кілометрів автошляхів

Економіка, Новини, Суспільство

У рамках національної програми «Велике будівництво» на Івано-Франківщині продовжують реалізувати масштабний інвестиційний проєкт «Мале Карпатське коло».

Про це інформує  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Івано-Франківської ОДА.

Відомо, що метою проєкту є розбудова транспортної мережі у межах трьох західних областей України: Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської.

Проєкт передбачає будівництво доріг і мостів, які у перспективі об’єднають туристичні «магніти» трьох регіонів, зокрема, мандрівні та курортні центри.

Відтак, серед ключових локацій на Прикарпатті – Вигода, Вишків і Буковель, на Львівщині – Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, а зі сторони Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я.

«Івано-Франківщина – багатий на природні рекреаційні ресурси край. Сприятливе географічне розміщення території робить область ще й туристичним «магнітом», про що свідчить численна відвідуваність регіону мандрівниками не тільки з України, а й із зарубіжжя.

Розбудова якісного транспортного сполучення у гірських районах Прикарпаття, нові автошляхи, які з’єднають область із сусідніми регіонами, дозволить ще більше розвивати туристичну індустрію, а, отже, сприяти наповненню місцевих бюджетів, дати поштовх до економічного зростання краю», – зазначив Віталій Ільчишин, заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації.

До слова, у межах проєкту в області передбачили нове будівництво 7 кілометрів доріг та перевалів (Велика Рожанка – Сенечів та Кам’янка – Сукіль), які з’єднають Івано-Франківщину із Львівщиною, а також капітальний ремонт та реконструкція 77 кілометрів автошляхів із велодоріжками, тротуарами, відеонаглядом, вуличним освітленням, захистом русел карпатських річок із новими мостовими переходами.

Загалом запланували капітально відремонтувати понад 380 км доріг загального користування місцевого значення, збудувати 20 км нових доріг, що з’єднають Іван-Франківську, Львівську та Закарпатську області.

Зазначимо, що наразі продовжується розробка проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг, розробка ТЕО, архітектурних рішень, триває будівництво доріг за напрямками, які сполучатимуть певні території.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.