РНБО затвердила перший в історії План оборони України – Данілов

Новини, Суспільство

Рада національної безпеки і оборони затвердила перший в історії України План оборони держави.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова за результатами засідання ради у п’ятницю,

Данілов у коментарі програмі “Свобода слова Савіка Шустера”

“Було затверджено вперше в історії сучасної України План оборони України”.

За його словами, це великий, “фундаментальний” документ, над яким працювали майже два роки.

Данілов пояснив, що План “дає чіткі відповіді на ті виклики, які сьогодні є перед нашою державою”.

Крім того, повідомив секретар РНБО, у документі чітко прописано, в яких ситуаціях які органи мають бути задіяні і як вони повинні співпрацювати один з одним. Також там зазначається, в який спосіб в таких ситуаціях долучаються представники територіальної оборони.

Доповнено о 22:38: Пізніше у коментарі програмі “Свобода слова Савіка Шустера” Данілов розповів, що План оборони України є цілком таємним документом і стосується дій у разі “військової ситуації” в країні.

“Це буде відбуватися саме в час, якщо, не дай боже, у нас буде військова ситуація”, – сказав він.

За словами Данілова, “президент дав доручення, буде обов’язково проведене велике навчання з цього приводу”.

“Вперше за часи незалежності України є план нашої оборони, де є повна взаємодія всіх органів, це не стосується тільки військових, це стосується всіх органів центральної виконавчої влади, всієї місцевої влади, це стосується застосування того закону, який ми влітку прийняли – Закон про національний супротив, там всі ці компоненти зведені в єдину систему координат”, – зазначив він.

Євген Кізілов, Катерина Тищенко, УП

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.