Усі «важкі» пацієнти – невакциновані: франківські лікарі про ситуацію з COVID-19 (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство

За два останні тижні, з 1 до 15 жовтня, в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні зросла кількість хворих на COVID-19, які потрапляють у медзаклад у важкому стані.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на заступника головного лікаря медзакладу Олег Ціхонь.

З його слів, усі «важкі» пацієнти — невакциновані. Завантаженість ліжок в центральній міській лікарні становить 80%.

«На сьогодні є 158 пацієнтів. А в нас передбачено 200 ліжок для лікування COVID-19. Для лікування коронавірусної інфекції ми перепрофілювали п’ять відділень», — зазначив заступник.

У реанімаційній палаті лікарні перебуває четверо киснезалежних пацієнтів, загалом тут — шість місць.

«Молоді люди сюди потрапляють не часто. Лікувати тут доводиться переважно невакцинованих людей, старших за 50 років. Наймолодшому пацієнту у палаті – 56 років, найстаршому — понад 90», — каже Іванна Дидик.

Зараз ситуація в реанімації, за словами лікарки, стабільна. Проте ще два дні тому медикам було вкрай важко.

«У нас буквально черги зі швидких були на останній ургенції 13 жовтня. Я звідси пішла о 22:30 годині, хоча мій робочий день закінчується о 16:00 годині. Буквально до 18:00 години ми прийняли понад 40 хворих із пневмоніями. Це — дуже багато. Наприклад, останні десять днів за добу приймали по 20-30 людей», — ділиться лікарка.

Впродовж доби лікарі відділення екстреної допомоги оглядають приблизно 50-60 пацієнтів, розповідає завідувачка відділення Олена Хабер. Зараз медики госпіталізовують хворих, у яких стан середньої важкості або важкий. Це — ті пацієнти, яким необхідна киснева терапія.

«У нашому відділені є палати реанімаційні і там вони практично зайняті на 100%. Збільшилася кількість хворих, збільшилася кількість і важких хворих. І, на жаль, покидають цей світ дуже часто», — каже завідувачка.

Нагадаємо, людям з ослабленою імунною системою радять отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.