Івано-Церківщина, як символ непрофесійності та безвідповідальності (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

Якщо раніше Івано-Франківщина в Україні вважалася взірцем анархії, то сьогодні до цього слід додати ще й хаос, Усе це, мабуть, випадково співпало з тим, як область очолила три місяці тому Світлана Онищук – перша жінка на цій посаді.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на За Лаштунками.

Здавалося б, що будучи до цього часу заступником у трьох своїх попередників на цій посаді голови ІФ ОДА, пані Світлана, як ніхто інший, мала б бути у курсі всіх справ в області, котрою їй доручили керувати ОПУ та Кабмін, й зі старту взятися за вирішення ключових проблем, натомість…

також читати: Невігласи з Івано-Франківської ОДА без службових посвідчень порушують Закон та грають цирк “Шапіто”… (відео).

Не зважаючи, що два попередні роки питаннями територіальної реформи і вакцинації відала саме тодішня заступниця голови ІФ ОДА Світлана Онищук після її призначення головою ОДА в Долинській ОТГ у 20 (!) школах відразу було зірвано початок навчального року через двомісячну заборгованість по зарплаті вчителям; область з вересня, зі слів глави МОЗу була першою у списку до “червоної карантинної зони”. І звинуватила у цьому Онищук непривиту частину населення, нацьковуючи на неї іншу вже привиту частину, хоча сама й відповідала за вакцинацію в області. Ба, більше того, голова ОДА в час пандемії потай від громадськості проводить конкурс на заміщення вакантної жирної посади директора Департаменту охорони здоров’я. Ось, що про це пише на своїй сторінці член профільного медичного комітету Громадської ради при голові ІФ ОДА знаний в Україні та області волонтер і співзасновник україно-французького товариства Володимир Туркін:

Ось і відбувся «таємний» конкурс на заміщення посади директора медичного департаменту ОДА. Таємний, тому що ніхто, крім причетних, про нього не знав, на сайті ОДА, також інформації не було! Громадськість до конкурсної комісії, не запросили, за словами чиновників : «бо був би безлад»? Тобто, прозорість – це безлад? Пряма трансляція також не для нас, тепер чекаємо хоча б на оприлюднення другого туру у виконанні кандидатів на посаду, один з яких зашкварений чиновник! А хто ж обирав нового керівника медичної галузі краю може депутати, чи лідери медичної галузі, чи то громадські активісти, але ж ні, в комісію увійшли чиновники, які й сотворили «чудо»! Як на мене, в час пандемії на «чудо» сподіватись не варто, бо платнею за некомпетентність та заангажованість будуть людські життя!

Попри ці адміністративні доволі суттєві промахи є ще й ряд стратегічно-політичних: так найбільша доморощена партія області тепер приєдналася до антипрезидентської коаліції, замість пристати до Президента, бо не було відповідної пропозиції від його представниці в області, якій треба було чимось поступитися, але, як там кажуть, що кого згубило? І це незадовго до дострокових виборів?!

також читати: Шок! Як у Брошнів-Осаді розікрали понад 25 мільйонів гривень…? (відео)

Водночас, коли Президент розпочав боротьбу по Україні з узурпацією мерами влади на місцях, тотальною корупцією і розкраданням державних грошей, очільниця області вішає на шию Президенту і його “Великому будівництву” завершення будівництва моста через р. Бистрицю Солотвинську в обласному центрі, моста, який уже давно повинен був бути зданим, а досі лиш зведено ледь його половину, а потрачено вже як мінімум втричі більшу суму за закладену у початковому кошторисі, і це без урахування будівництва авторозв’язки під мостом. За що такий безкорисливий порятунок шиї мера?

Усе це було б можна виправдати, пославшись на непрофесійність заступників та команди. Але справа в тому, що впродовж майже трьох місяців голова ІФ ОДА працює без належних їй чотирьох заступників. Більше того, при згаданій вже обіцяній прозорості роботи ОДА, жодної кандидатури у заступники так і не було подано громадськості для обговорення. В результаті Кабмін погоджує кандидатуру, подану ще попереднім головою ОДА Андрієм Бойчуком, скандального поліцейського (за протоколом усі заступники звільняються із головою, який їх подав). А тепер, під час чергового скандалу під кабінетом голови ІФ ОДА, журналісти випадково з’ясовують, що у голови є інший начебто “заступник” (нагадаємо – із чотирьох передбачених), який не має службового посвідчення, як нема й інформації про нього, а ні на сайті Кабміну,а ні ОДА. – Хто цей “Містер-Х”, який нагадує злочинця – чоловіка з борідкою у масці та кепці, який під час т.зв. “рейдерського захоплення” ДП “Дороги Прикарпаття”, представляючись помічником пані Онищук, але не називаючи свого імені, хамив, погрожував і вдарив присутню адвокатку, і все це знімалося на камери:

А як же конкурс та громадські обговорення?

Відповідь на це риторичне питання доволі проста: а з ким радилася пані голова ІФ ОДА при призначенні в.о. директора згаданого вище ДП “Дороги Прикарпаття”, як доводять, сина своєї подруги з Тернопілля? А, коли призначала керівником апарату ОДА, як кажуть, свою коліжанку? І це тоді, коли Президент Зеленський заявив, що при ньому “кумівства” не буде, так його підставляти?

Мабуть таки “радилася з “громадськістю””…

Є у пані голови такий “козир” у рукаві, який називається Громадська рада при голові ОДА. Хоча термін дворічної бездіяльності цієї бутафорної ради сплив наприкінці серпня, переобирати нову ніхто не спішить. А навіщо? Коли, кажуть, кишеньковий голова ради від імені громадськості підтримає будь-яке рішення голови ІФ ОДА, не зважаючи на те, що сама рада востаннє в повному складі збиралася ще до початку пандемії майже два роки тому. І пані Онищук про це чудово знає, люди хочуть працювати і вимагають переобрання громадської ради при ОДА, згідно закону, але їм ніхто не дає…

Та й коли таке у якій ще області було чувано, щоб журналісти викликали поліцію, щоб попасти в кабінет до голови ОДА, яка ховається від громадськості та незалежних ЗМІ за своїм телеграм-каналом та сторінкою у фейсбук, на яких вся її діяльність умовно зводиться до перерізання стрічок та боротьби із глобальним потеплінням на планеті?

Тож, якщо раніше Івано-Франківськ, де з допомогою найбільшої в Україні кількості церков та капличок на кв. км і душу населення, містом керує одна команда, перейменували у народі в “Івано-Церківськ”, то й Івано-Франківську область тепер також жартома почали називати Івано-Церківщиною, адже, благо, привід є – областю керує “попадя“, бо нинішня голова ІФ ОДА замужем за священником. Така собі держава у державі – махновське “Гуляй Поле” сучасної України, щоправда у Батька Махна там був розвиток суспільно-політичного й економічного ладу, а тут колись перша в Україні область тепер пасе задніх…

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.