У Франківську ветерани АТО/ООС змагалися у турнірі з функціонального багатоборства (фото)

Новини, Суспільство

9 жовтня в Івано-Франківську на території Палацу Потоцьких відбувся турнір з функціонального багатоборства серед ветеранів АТО/ООС, приурочений до Дня захисників і захисниць України.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

У змаганнях взяли участь 30 воїнів, повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Турнір з багатоборства серед ветеранів російсько-української війни у місті провели вперше.

На виконання однієї вправи учасникам турніру виділяли 2 хв.

У Франківську ветерани АТО/ООС змагалися у турнірі з функціонального багатоборства

Чоловіки на швидкість виконували жим штанги вагою 50 кг лежачи

Чоловіки на швидкість виконували жим штанги вагою 50 кг лежачи, греблю на тренажері та поштовхи гирі 16 кг. Першим спортивні випробування проходив військовослужбовець Дмитро Шамрайов.

“Першим — завжди складно, не знаєш, як воно піде. Через те, що був перший, зменшився час для відпочинку. Але вийшло так, як вийшло. Я вважаю, для першого разу непогано. Найскладніше — на греблях. Бо це вперше, коли я взагалі займався на такому тренажері. Хлопці — всі підготовлені, навіть на зважуванні було видно, що міцні”, — каже Дмитро Шамрайов.

У Франківську ветерани АТО/ООС змагалися у турнірі з функціонального багатоборства

Воїни змагалися у греблі на тренажері

Що відомо: В Івано-Франківську 9 жовтня відбудеться турнір з функціонального багатоборства серед учасників АТО/ООС.

Ще один учасник змагань — Василь Ткачук у 2014 році брав участь в бойових діях. Зараз чоловік служить в Івано-Франківській бригаді тактичної авіації.

“Тут перемагає не той, хто має найбільшу силу, а хто має найбільшу витривалість. Приємно перебувати серед своїх бойових побратимів, серед своїх друзів-військових, з якими пройшов нелегкий бойовий шлях. І я вважаю, що такі заходи треба проводити частіше, вшановувати пам’ять наших воїнів”, — говорить Василь Ткачук.

У Франківську ветерани АТО/ООС змагалися у турнірі з функціонального багатоборства

Учасники штовхали гирі 16 кг

Підтримати учасників змагань прийшла Наталія Мельникова. Жінка розповідає, що хвилюється за кожного військовослужбовця.

“Я думаю, що зовсім не важливо, хто займе третє, друге чи перше місце. Натомість важливий емоційний дух, згуртованість і бажання бути разом, все долати разом”, — каже Наталія Мельникова.

У Франківську ветерани АТО/ООС змагалися у турнірі з функціонального багатоборства

На виконання однієї вправи учасникам турніру виділяли 2 хв

Голова фізкультурно-спортивного товариства учасників АТО/ООС Дмитро Мельников розповідає, що ідея організувати змагання виникла тоді, коли розпочалася підготовка до відзначення Дня захисників і захисниць України.

Для учасників ці змагання є частиною реабілітації, каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в області Володимир Веркалець.

У Франківську ветерани АТО/ООС змагалися у турнірі з функціонального багатоборства

Для учасників змагання є частиною реабілітації

“Ми будемо разом з обласним управлінням спорту робити все для того, щоб хлопці, які показали добрі результати, мали змогу безкоштовно займатися в спортивних залах і могли гідно підготуватися для того, щоб представити Прикарпаття на відбіркових змаганнях, а потім на міжнародній арені”, — говорить Володимир Веркалець.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.