Один загинув та вісім постраждали: на Прикарпатті засудили військовослужбовця до восьми років позбавлення волі

Кримінал, Новини, Суспільство

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним військовослужбовця в умисному вбивстві.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сайт Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері західного регіону.

Зокрема, відомо, що чоловіка військової служби за контрактом однієї з військових частин Прикарпаття затримали в умисному вбивстві, замаху на кримінальне правопорушення, умисному тяжкому тілесному ушкодженні, хуліганстві та незаконному поводженні з бойовими припасами.

У суді прокурори довели, що в травні 2018 року у вечірній позаслужбовий час вказаний молодший сержант, бувши на підпитку, вступив у конфлікт з відвідувачами кафе у с. Лісна Тарновиця.

Опісля, застосував ручну осколкову гранату Ф-1, кинувши її у відвідувачів перед вхідними воротами закладу. Як наслідок, один місцевий мешканець, у якого боєць кинув боєприпас, від отриманих поранень помер місяць потому в лікарні, а ще восьмеро – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, та засудив бійця до 8 років позбавлення волі.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.