Працівниці салону хочуть підтримати відвідувачок під час хвороби

Відео-новини, Новини, Суспільство

В одній з Івано-Франківських перукарень безкоштовно стрижуть, фарбують, роблять перманентний макіяж, манікюр та педикюр онкохворим жінкам.

Так працівниці салону хочуть підтримати відвідувачок під час хвороби, розповіла Суспільному майстриня перманентного макіяжу Надія Остапенко, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Я знаю, скільки воно виносить грошей, скільки воно приносить болю. І хотілося хоча б трішечки людині підняти настрій. Ну хоча б трішки помогти в цьому житті, покращити їхнє життя”, – розповідає Надія Остапенко.

Надія Остапенко ініціювала безоплатні перукарські послуги для онкохворих

Найважче у цій справі – дізнаватися, що рак переміг, каже майстриня. Вона робить відвідувачкам перманентний макіяж, адже після “хімії” у більшості жінок немає брів.

“Були такі люди, яким я зробила перманент, їх уже немає. Мені дуже шкода. Ти, коли робиш, розумієш… А вона тішиться від того: “От в мене в доньки весілля, а я хочу бути в неї красивою”. Були й такі люди. На жаль — їх немає, але це — життя”, — каже Надія Остапенко.

Під час роботи над перманентним макіяжем

У перукарні кожного тижня планують декілька безоплатних послуг для людей з онкологією.

Одна з відвідувачок перукарні – Оксана Боднар, яка перемогла рак грудей. Жінка сама намацала маленьку пухлинку, лікар підтвердив – рак другої стадії.

Оксана Боднар одна з відвідувачок перукарні. У жінки був рак грудей

“Спочатку не визнавала цю хворобу. Я з лікарем навіть сперечалася, що в мене — не рак. Потім я так прямим текстом кажу: “Ви що мені відріжете грудь?”. Я дуже переживала втратити грудь. Ну лікар дуже хороший, він нічого не обіцяв. Але не забрали грудь, просто висікли ту пухлинку. І все. І акуратний шовчик, що я навіть можу на пляж ходити…”, – розповідає Оксана Боднар.

Перша зліва — Оксана Боднар під час лікування від онкології

Жінка пройшла курс хімієтерапії, отримала 25 “пушок” та операцію. Через хворобу довелося зістригти волосся, бо пучками збирала його з подушки. Оксана каже, що не могла стримати сліз, коли вперше прийшла у салон, а грошей за стрижку у неї не взяли.

Оксана Боднар пригадує як вперше прийшла підстригти волосся

“У мене сльози на очах були, тому що людяність – це рідко тепер зустрічається. Я от розказувала своєму чоловікові й зараз розказую, і знову мені так… Ну приємно, знаєте, дійсно приємно, що є такі люди, які розуміють, що тобі важко”, – каже Оксана Боднар.

Сьогодні жінка пройшла повторне обстеження, яке підтвердило – рак відступив. Оксана прийшла у салон, щоб розповісти новину.

Оксані вдалося перемогти хворобу. Жінка прийшла розповісти результати нещодавніх аналізів

“Оця посмішка, оці сльози радості й просто, що вона буде від тебе йти красива, щаслива і “в мене є нарешті брови”, волосся або красива зачіска, ну це, напевно, більша плата за твою роботу, яку ти можеш отримати”, – каже Надія Остапенко.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.