Ціна на газ у Європі перевищила 1000 доларів і досягла історичного максимуму

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Ціна на газ в Європі перевищила попередній історичний максимум та перевищила позначку у 1000 доларів та тисячу кубічних метрів.

На біржі  ICE Futures вранці 29 вересня ціна на газ досягла  85,24 євро за МВт/год, або 1030 доларів за тисячу кубометрів.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на “Прямий“.

Попередній рекорд становив 969 доларів за тисячу кубометрів 1 березня 2018 року. Однак він припав на кінець зими і збігся з періодом різкого похолодання — холодним фронтом “Звір зі Сходу”.

Ціна різко збільшилася після підвищення в Азії, де показник досяг 1042 доларів за тисячу кубометрів.

Щодо питання російського газогону, очільник Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив, що Німеччина повинна компенсувати Україні дефіцит безпеки в регіоні, який спровокує запуск російського геополітичного проєкту “Північний потік-2”.

Між тим, одразу три кандидати на посаду канцлера Німеччини заявили, що ФРН має подбати про захист інтересів України з огляду на реалізацію проєкту “Північний потік-2”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.