Вчені в США створили штучну нирку. Вона розміром зі смартфон (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

Вчені з різних університетів США створили штучну нирку.

Про це  пише прес-служба Каліфорнійського університету в Сан-Франциско,  інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “Рубрику“.

Проект називається Kidney Project – в ньому співпрацюють Міністерство охорони здоров’я і Американське товариство нефрологів.

Модель вже пройшла доклінічні дослідження.

Штучна нирка складається з кремнієвого гемофільтров, який видаляє токсини з крові, і біореактора, що відтворює інші функції нирок.

Наприклад, баланс електролітів в крові. За описом дослідників, пристрій “розміром зі смартфон”.

За словами професора з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско Шуво Роя, ідея штучної нирки полягає в тому, щоб надати пацієнтам повну мобільність і більш точні результати, ніж діаліз.

Також розробка позбавить пацієнта від необхідності приймати імунодепресанти та препарати для розрідження крові, як це потрібно з іншими имплантами. Штучна нирка не вимагає додаткових джерел енергії – вона працює завдяки кров’яного тиску.

Зараз вчені зосереджені на більш ретельних доклінічних випробуваннях. Попереду винахід чекають клінічні випробування.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.