Чорно-сірі, деформовані: депутатам передадуть груші з-під Бурштинської ТЕС

Здоров'я, Новини, Суспільство

Викиди зольного пилу вкрили фрукти.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на GreenPost.

олова ГО «SaveDnipro», громадська екологічна інспекторка Ірина Черниш пообіцяла передати депутатам Верховної Ради груші, зібрані неподалік Бурштинської ТЕС.

«Ось, бошівці (ті, що поруч із ДТЕК Бурштинська ТЕС) теж вдячні природі та вугільній станції за власний врожай груш і яблунь. Якщо ви не зрозуміли, то це викиди зольного пилу, який осів на грушах та в легенях українців. Бо пан Ахметов робить все, аби не ставити якісне очисне обладнання на свої ТЕС. І груші він теж їсть не такі», — написала вона.

Ірина Черниш повідомила, що вже попросила передати до столиці ці чудові плоди, аби віднести їх до Верховної Ради — «ласувати народним депутатам під час розгляду проєкту закону про зменшення промислового забруднення, який вони вже тричі провалили».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.