Франківцям показали фільм про волонтера-засновника аеророзвідки в АТО (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

20 вересня в драмтеатрі презентували фільм «Небесний координатор» – про засновника вітчизняної аеророзвідки Володимира Кочеткова-Сукача (Чубака).

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посиланням на “Галку”.
З перших днів російської агресії він поїхав у саме пекло війни і разом з однодумцями створив волонтерську групу «Аеророзвідка», котра стала «очима» для наших захисників. Завдяки цьому волонтерському підрозділу сотні наших воїнів на передовій залишилися живими.

Директор драмтеатру Ростислав Держипільський нагадав, що режисер фільму, атовець Євген Трегубов грав роль у виставі франківського драмтеатру “Дванадцята ніч, або Що захочете”, в якій грали ветерани і волонтери АТО/ООС. Тоді Євген надихнувся театральною і кінотворчістю та взявся сам її творити.

“Бачите, Євген від слів недовго перейшов до діла і маємо нагоду презентувати фільм про його побратима”, – зазначив Держипільський.

Режисер згаданої вистави “Дванадцята ніч, або Що захочете” Олексій Гнатковський наголосив, що презентація фільму у драмтеатрі – не випадкова. Адже тут активно підтримують реабілітацію атовців.

“Ми хочемо говорити про своїх героїв, знати їх в обличчя. Знати їх геройське і людське лице. Нам треба рухатися до життя, а не смерті, і треба розуміти, які люди тримають нам життя. Це такі люди, як Євген, як Володимир і багато-багато бійців”, – сказав Гнатковський.

Режисер прем’єрної стрічки Євген Трегубов зазначив, що має на мені показати українцям своїх нових героїв.

“Треба документувати все, що відбувається. Бо зараз все те, що відбувається, війна, через те, що нашу історію було спаплюжено і переписано окупантами. Ми зараз створюємо новий пантеон героїв…Фільм розкриває постать Володимира. Він знятий у цікавому стилі. Всі голоси за кадром побудовані на записах героя у Фейсбуці. Володя був дуже надихаючий та мотивуючий”, – каже Трегубов.

На презентацію фільму прийшли школярі, військові та курсанти, а також нацгвардійці та поліціянти. Фінальні кадри стрічки вони зустріли оплесками.

Володимир Кочетков-Сукач загинув в зоні АТО після підриву на розтяжці в березні 2015 року.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.