За рік на Франківщині кількість пожеж в екосистемах зменшилася за 30% – ДСНС

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині цьогоріч сталося 695 пожеж. Це на 30% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на Суспільне.

За її словами, загальна площа пожеж склала 125,7 га.

“До гасіння залучили 2 416 працівників особового складу та 703 одиниці техніки. Тільки за минулі вихідні рятувальники ліквідували дві пожежі у лісі та не допустили поширення вогню”, – говорить Христина Перцович.

Основними причинами займання в природних екосистемах, додає Перцович, є порушення правил пожежної безпеки під час перебування у лісі, випалювання сухої рослинності, недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт.

Щоб не допустити пожежі, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми, розповідає речниця Держслужби. Крім того, в області працюють рейдові групи поліціянтів та муніципальних інспекторів. Щоб якнайшвидше знайти осередки пожеж, надзвичайники використовують квадрокоптер.

Христина Перцович повідомила, що протягом минулого тижня на паліїв склали 18 протоколів про адміністративні правопорушення. Усі палії – жителі Івано-Франківської міської територіальної громади.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.