Багато змін: на Миколайчука нова схема дорожнього руху (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство
Цієї ночі, на замовлення Департаменту інфраструктурної політики, було проведено перший етап нанесення розмітки на всій протяжності вулиці Миколайчука.
Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ, з посиланням на працівника міськвиконкому Мирослава Федорківа в соціальній мережі Фейсбук.
Наразі вдалося розмітити всі осьові лінії, а саме: смуги руху загального користування, роздільні смуги, велодоріжки та зони для паралельного паркування вздовж тротуарів.
Відразу звертаємо Вашу увагу на те, що дорожні роботи ще не завершені, і будуть тривати протягом двох-трьох наступних днів (за сприятливої погоди).
Працівники підрядної організації повинні ще:
– розмітити роздільну смугу;
– нанести піктограми стрілок та велосипедів на відповідних смугах:
– позначити початок і кінець паркувальних зон;
– встановити відповідні дорожні знаки тощо.
Проте, вже зараз можемо поділитися з вами найцікавішими фактами про особливості нової схеми руху цією вулицею.
(Безпека. Авто. Вело. Паркування)
“Перш за все треба сказати, що ми збільшили пропускну здатність дороги на перехресті з вулицею Стуса. При наближенні до нього на вулиці Миколайчука з’являється по три смуги руху з обох боків: для повороту праворуч, руху прямо та повороту ліворуч. Цей прийом суттєво спростить розподіл потоків та зробить проїзд перехрестя зручнішим”
Але найбільш вдале рішення, на наш погляд, було реалізоване на виїзді в сторону вул. Івасюка.

“Замість однієї смуги руху для повороту ліворуч тепер там буде дві такі смуги. А це збільшить пропускну здантність буквально у двічі. Отже, за той самий час в години ранкового пікового навантаження водії зможуть швидше долати це перехрестя. Хіба це не прекрасно? “
Ще однією очевидною зміною стала реалізація концепції “Дорожньої дієти”:
На більшій частині вулиці для автотранспорту залишилось по одній смузі руху у кожному напрямку.
“Це дозволило нам облаштувати роздільну смугу посередині, в яку гармонійно вписуються лівоповоротні смуги та майбутні острівці безпеки. Власне, питання безпеки всіх учасників дорожнього руху завжди залишається для нас найвищим пріоритетом. Тому ми дуже тішимося, що нам нарешті вдалося реалізувати прогресивну європейську модель ОДР на цій широкій і потенційно небезпечній вулиці.”
За разунок перерозподілу простору та раціонального використання ширини вулиці вдалося передбачити у цій схемі руху також і велосмуги.
“Особливо з огляду на те, що зараз місто немає достатньо коштів для будівництва капітальних велодоріжок. Та й не потрібно витрачати гроші, якщо можна з розумом використовувати зайвий простір на дорозі. Облаштування тут велоінфраструктури суттєво полегшить рух на двоколісному транспорті, в тому числі й на електросамокатах, кількість яких невпинно росте у нашому місті. Велосмуги – це швидко, дешево і зручно. І це ще одна перемога, поза всяким сумнівом”
Паркування
“Четвертим аспектом змін на вулиці Миколайчука є величезна кількість паркомісць, які нарешті будуть легалізовані та впорядковані. Мова йде про паралельне паркування обабіч проїжджої частини, що особливо актуально для ділянки від Симоненка до Стуса. Жителі Каскаду точно розуміють, про що мова”

“Насправді, впроваджуючи нову схему організації руху на центральній вулиці мікрорайону ми не хотіли ламати звички місцевих мешканців. В цьому немає потреби. Потрібно було всього лише допомогти людям зрозуміти порядок ходьби, їзди і паркування. Разом з тим, після завершення цього проєкту вулиця стане інтермодальною, доступною для всіх, а найважливіше – безпечнішою”

До слова, на ділянці біля ТЦ “АРСЕН” осьова розмітка не наносилась щонайменше протягом шести років, тому ці зміни точно не залишаться непоміченими.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.