Замінування коледжу в Івано-Франківську: поліцейські не знайшли вибухівку (відео+фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Як раніше інформувала щоденна онлайн – газета Голос ІФ сьогодні у Івано-Франківську поступило повідомлення, про замінування коледжу по вулиці Коновальця – учнів евакуювали.

Працівники слідчо-оперативної групи не знайшла вибухівку в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу. Про це розповів начальник вибухотехнічного відділу Нацполіції в області Роман Дзібій.

Студент третього курсу Віктор Сірман розповідає, про ймовірне замінування навчального закладу він з одногрупниками дізнався під час пари. Евакуація, каже, відбулася швидко. Паніки, за словами хлопця, серед студентів не було.

“До нас прийшов директор і сказав, що всім треба вийти. Ми вийшли через задній вхід. Всі пішли на стадіон та вишикувалися. Приблизно 20 хвилин ми чекали. Все огородили. Потім приїхали швидка та рятувальники”, – розповідає Віктор Сірман.

Вибухотехніки, кінологи та поліцейські шукали вибухівку впродовж години Вибухотехніки, кінологи та поліцейські шукали вибухівку впродовж години

З приміщення коледжу та гуртожитку евакуювали приблизно 900 людей. Серед них – студенти та працівники закладу, розповідає директор Василь Бабінець. За його словами, на випадок надзвичайних ситуацій у коледжі є три аварійні виходи. Усіх евакуювали протягом п’яти хвилин.

“Ми ухвалили рішення, що треба евакуювати і мешканців гуртожитку. Адже він розташований близько до приміщення самого коледжу. Щороку ми проводимо навчання з цивільної оборони. Але таке, як сьогодні, повідомлення про замінування, це — перший раз. Ми готові до таких ситуацій, проводимо двічі у рік такі планові евакуації”, – каже Василь Бабінець.

З приміщення коледжу та гуртожитку евакуювали приблизно 900 людей

З приміщення коледжу та гуртожитку евакуювали приблизно 900 людей

Вибухотехніки, кінологи та поліцейські шукали вибухівку в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу впродовж години. За словами Романа Дзібія, хто залишив повідомлення про замінування коледжу, ще невідомо.

“Кваліфікацією цього повідомлення займається слідчий підрозділ. Кожен виклик розглядаємо як реальний. Ніколи не можна покладатися на ймовірність, тому що можна втратити пильність. А це може призвести до негативних наслідків”, – розповідає Роман Дзібій.

Навчання в Івано-Франківському фаховому коледжі технологій та бізнесу відновили об 11:50.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.