Моляться та “витрушують гріхи”: хасиди в Умані святкують 5782-й Новий рік (фото)

Новини, Політика, Суспільство, Туризм

Сурмлять у шофари, носять біле вбрання, моляться та “витрушують гріхи”. Так хасиди святкують Рош га-Шана – початок нового юдейського року.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Сусіпільне Черкаси.

Почали святкувати минулої ночі, 6-го вересня. Зі сходом першої вечірньої зорі хасиди зібралися за кошерними столами — запалили свічки та приступили до трапези. Їли, співаючи, танцюючи та молячись.

паломники
Суспільне Черкаси

Говорити на камеру відмовлялися, оскільки, за їхніми словами, у свята їм не можна це робити. Також паломники під час святкування телефонами не користуються, а коли їх знімають на камеру — приймають за образу.

паломники
Суспільне Черкаси

“Тора наказує, що у святкові дні потрібно зберігати спокій, працювати заборонено. Хасидам у ці дні не можна шити, будувати, випікати хліб, розпалювати вогонь або, наприклад, зав’язувати нові шнурки”, — пояснив один із паломників.

паломники
Суспільне Черкаси

З місцевих синагог лунають молитви та пісні. Також прочани сурмлять у шофари – порожнисті баранячі роги. Зі слів хасида Авраама, звук цього інструмента нагадує плач і спонукає до каяття.

На другий день святкувань на місцевому озері провели обряд ташлих — витрушували біля води кишені. За словами Баруха Фіхмана з Ізраїлю, це має позбавити від гріхів.

Моляться та "витрушують гріхи": хасиди в Умані святкують свій Новий рік
Суспільне Черкаси

“Треба читати молитву, щоб всі гріхи лишилися в старому році. Щоб наступний був чистий рік”, — додав Барух.

Під час обряду хасиди моляться, просять у Всевишнього прощення і щоб він більше ніколи не згадував їхні гріхи.

Моляться та "витрушують гріхи": хасиди в Умані святкують свій Новий рік
Суспільне Черкаси

Операційний директор об’єднаної єврейської общини України Віталій Камозін розповів, що продовжать святкування хасиди і завтра, 8-го вересня.

паломники
Суспільне Черкаси
паломники
Суспільне Черкаси
паломники
Суспільне Черкаси

За словами речниці Нацполіції області до Умані приїхали 30 тисяч прочан, аби помолитися та вшанувати свого пророка цадика Раббі Нахмана.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.