Військові з України та з-за кордону змагалися у найшвидшому сходженні на Говерлу (фото)

Новини, Суспільство

Днями військовослужбовці Національної гвардії України взяли участь у міжнародних змаганнях «IRON UNIFIER» з найшвидшого сходження на вершину гори Говерли, яке організувало керівництво операції «Unifier».

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на 50 Полк імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України.

Гвардійці показали хороший результат з поміж 155 військовослужбовців, які підіймалися на гору. Так гвардієць гірсько-патрульної роти 50 полку імені полковника Семена Височана старший солдат Андрій Чумак зайняв 7 місце з часом 2 год. 38 хв.

«У змаганнях взяли участь військовослужбовці з Канади, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Литви, Швеції та України. Однією з умов участі у змаганнях було те, що військові мали долати піший маршрут із наплічником вагою не менше ніж 10 кг, не враховуючи воду. В такому масштабі такі змаганням відбуваються вперше, і зважаючи на це в наступному році ми також організуємо їх. Крім сходження на Говерлу відбувся благодійний збір коштів, завдяки внескам канадців ми зібрали близько 200 тисяч гривень для різних проєктів, в тому числі й для потреб Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни», – розповів організатор змагань капітан Раян Хардінг.

Стартували учасники від національного природного парку «Гуцульщина». За 12 км від вершини Карпат всі учасники мали пробігти повз навчально-спортивну базу «Заросляк» та піднятися синім маршрутом на вершину гори, де фіксувався результат кожного учасника та повторно зважувався рюкзак.

«Такі змагання дають можливість перевірити свої сили та загартувати дух. Вони тренують у людей силу волі та морально-вольові якості. Дають зрозуміти, що потрібно багато працювати над собою», – ділиться думками гвардієць старший солдат Андрій Чумак.

Завершенням змагань стала спільна вечеря та оголошення трьох кращих результатів серед чоловіків та жінок. Найкращий час серед учасників показала 10 гірсько-штурмова бригада – 1 година 58 хвилин.

Довідково: Операція «Unifier» відома як Об’єднана цільова група Збройних Сил Канади – Україна, – це внесок Збройних Сил Канади у безпеку України в координації зі Збройними силами України. Він розпочався у світлі розпалювання росіянами війни на Сході України та анексії Криму після Революції Гідності в Україні.

Операція є частиною багатонаціональної спільної комісії, більшого органу, що складається з США, Великої Британії, Канади, Швеції, Польщі, Литви та Данії, спрямованих на реформування українських військових. Канадські війська, які беруть участь в операції, походять з 1-го батальйону Королівського канадського полку. Канадський внесок у навчання надають близько 200 канадських солдатів, що проводять ротацію кожні 6 місяців.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.