Отруєння людей у Загвізді на Франківщині: у ресторані знайшли кишкову паличку — Держпродспоживслужба (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство
Отруєння людей у Загвізді на Франківщині: у ресторані знайшли кишкову паличку — Держпродспоживслужба

“У лабораторії встановили три позитивні змиви на кишкову паличку. Це свідчить про незадовільний санітарно-гігієнічний стан цього закладу. Також одна проба питної води не відповідала нормі”, — повідомив Віталій Фіглевський.

Крім того, з його слів, у ресторані неправильно готували піцу.

“Піца не випікалася, а тільки підігрівалася на пароконвектоматі”, — сказав Фіглевський.

В Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню гості закладу потрапили з високою температурою і розладами шлунку. Станом на 6 вересня шестеро ушпиталених перебувають у лікарні у стані середньої важкості, розповідає заступниця генерального директора лікарні Любов Андрусишин.

“Почали їх приймати 1, 2, 3, 4 вересня – поступово всі дні. На сьогоднішній день у двох випадках маємо вже підтверджений діагноз, верифікований в умовах лабораторії – виділили сальмонелу. Решту ушпиталили пізніше, то результати бак-обстеження будуть завтра зранку”, – каже заступниця гендиректора обласної інфекційної лікарні Любов Андрусишин.

Ще троє дітей перебувають у міській дитячій клінічній лікарні. Наразі їхній стан задовільний, каже черговий лікар медзакладу Роман Багриновський.

“Госпіталізували до нас трьох дітей віком від семи до восьми років. Попередній діагноз – “харчова токсикоінфекція”. Блювота звичайна, в’ялість сонливість – ось такі моменти були, розлади стільця у пацієнтів. На даний час у кожної дитини задовільний стан”, – повідомив черговий лікар міської дитячої лікарні Роман Багриновський.

Кореспонденти Суспільного намагалися отримати коментар власників ресторану “Святковий”, проте на телефонні дзвінки вони не відповіли.

Що відомо

Після святкування 1 вересня у ресторані “Святковий” у селі Загвіздя на Івано-Франківщині в 11 дітей від 6 до 12 років і одного дорослого з’явилися симптоми отруєння. Дев’ятьох людей прийняли в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню. Їм встановили попередні діагнози “гострий гастроентероколіт” і “гострий гастроентерит”. Семеро дітей та один дорослий — у середньому стані, одна дитина — у важкому.

Ще трьох дітей прийняли у міську дитячу клінічну лікарню і встановили попередній діагноз “харчова токсикоінфекція”.

Ресторан “Святковий” у Загвізді закрили на 10 днів, сказав начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський.

5 вересня прикарпатські поліцейські розпочали кримінальне провадження через отруєння людей у селі Загвіздя Івано-Франківського району. Того ж дня на сторінці Нацполіції області у Facebook з’явилася інформація, що кількість людей, які отруїлися у Загвізді, зросла до 19.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.