Запаси вугілля на складах ТЕС залишаються надзвичайно низькими – “Укренерго”

Економіка, Новини

Ситуація з накопиченням вугілля на складах покращилась, але запаси вугілля на складах ТЕС залишаються надзвичайно низькими – на складах у 2,3 рази менше  вугілля, ніж має бути на 6 вересня.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Укренерго”.

Зазначається, що середньодобове виробництво ТЕС у порівнянні з попереднім тижнем зменшилося на 3% до 83,9 млн кВт∙год.

“Таке зниження виробництва, перш за все, пов’язане зі зменшенням споживання та експорту електроенергії, а також збільшенням генерації ВДЕ (+20%)”, – заявили в “Укренерго”.

При цьому у будні середньодобове виробництво склало 87 млн кВт∙год, а у вихідні 76,2 млн кВт∙год. Частка ТЕС у покритті навантаження у порівнянні з попереднім тижнем зменшилася з 23% до 22%.

“Ситуація з накопиченням вугілля на складах ТЕС покращилася. Зокрема, за останні 10 днів поставки вугілля склали 52,9 тис. тонн, тоді як витрата – 49,9 тис. тонн. Однак, запаси вугілля на складах ТЕС залишаються надзвичайно низькими”, – підкреслюють в “Укренерго”.

Так, станом на ранок 6 вересня на складах ТЕС знаходиться 766 тис. тонн вугілля, що на 6,4% більше, ніж на ранок 30 серпня (720 тис. тонн). Зокрема, запаси газового вугілля у порівнянні з 30 серпня зросли на 12,5% до 540 тис. тонн, а обсяги антрацитового вугілля – навпаки зменшилися на 5,8% до 226 тис. тонн.

“Відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться у 2,3 раза менше вугілля, ніж має бути на 6 вересня”, – наголосили в компанії.

 

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.