В Івано-Франківській громаді відкрили Центр безпеки громадян

Новини, Суспільство

У селі Хриплин Івано-Франківської територіальної громади відкрили Центр безпеки громадян. Новостворений підрозділ обслуговуватиме сім населених пунктів: Хриплин, Тисменичани, Черніїв, Братківці, Березівка, Камінне та Микитинці, у яких проживає понад 13 тис. людей.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на керівника Івано-Франківського районного управління ДСНС в області Василь Мацалак.

“Це — просто необхідність, тому що підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій не можуть охопити всі віддалені куточки населених пунктів. Центр безпеки – це допомога, насамперед, людям, які проживають у цих селах. Цей підрозділ також допоможе зекономити на побічних збитках, які завдають державі внаслідок пожеж. А також оперативно ліквідовувати надзвичайні ситуації в найкоротші терміни”, – каже Василь Мацалак.

За словами директора комунального підприємства “Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба” Олега Бевського, центр укомплектований пожежним автомобілем та трактором, рятувальним обладнанням та пожежно-технічним спорядженням. Також там працюватиме двоє рятувальників.

“ЗІЛ передали працівники Головного управління ДСНС в області. Трактор для центру придбали за грантові гроші. Закупівля цього транспорту дозволить в рази зекономити час для надзвичайників. Поки виїжджає техніка з центру Франківська, то ці хлопці пожежним автомобілем зможуть вдвічі швидше добратися в найвіддаленіші села, такі як Камінне, Тисменичани”, – розповідає Олег Бевський.

Гроші на відкриття Центру безпеки громадян, за словами радника міського голови Романа Соколика, отримали частково із обласного, міського та сільського бюджетів. Також цей проєкт став одним із переможців “Бюджету участі” у 2016 році.

“Ми повинні були відкрити Центр ще в 2020 році. Але через пандемію ввели карантинні обмеження. Тому ми в цьому році, до дня 585-річчя села Хриплин, це організували. Центр не є великий. Але він дбатиме про безпеку не лише Хриплина, а й навколишніх сіл”, – каже Роман Соколик.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.