Таліби заявили, що прорвалися в столицю Панджшера

Новини, Політика

Таліби заявили в неділю, що їхні сили прорвалися в столицю провінції Панджшер – останнього регіону Афганістану, який опирається владі “Талібану”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Reuters.

Представник талібів Білал Карімі повідомив у Twitter, що штаб-квартира поліції і районний центр Рухаха, прилеглий до столиці провінції Базараку, були захоплені, а сили опозиції зазнали численних жертв.

Також він заявив про велику кількість затриманих і захоплених транспортних засобів, зброї і боєприпасів.

За його словами, в Базараку ведуться бойові дії.

Перевірити цю інформацію не вдалося, відзначає агентство.

Фронт національного опору Афганістану поки не прокоментував те, що відбувається.

Пізніше глава Фронту національного опору Афганістану Ахмад Масуд заявив, що вітає пропозиції релігійних діячів про мирне врегулювання конфлікту і припинення бойових дій.

Раніше в неділю офіційний представник опозиції Фахім Дашті заявив, що район Паріан на північному сході Панджшера, про захоплення якого раніше заявляли таліби, очищений і до 1000 талібів були заблоковані і взяті в полон. Підтвердити цю інформацію не вдалося.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.