Місто-губка: у Франківську облаштовують двори, здатні швидко поглинати дощову воду (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Один із таких – на вулиці Довженка. Між будинками № 4, 6 та 8. Усе завдяки екобруківці, пояснюють у Департаменті благоустрою. Вона має спеціальні отвори для дренування “дощівки”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сюжет ТРК “Вежа”.

Так звана бруківка під траву активно використовується на екопарковках, у паркінгах навколо житлових будинків, на дитячих і спортивних майданчиках. Нерідко її стелять у місцях, де потрібно додатково укріпити ґрунт. Це не лише практично, а й естетично, додають підрядники. Обіцяють подбати і про озеленення прибудинкової території.

Завершити ремонт двору підрядники планують упродовж місяця. Згідно з кошторисом, він обійдеться міському бюджетові в один мільйон чотириста тисяч гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.