На Джеляла тиснули й тримали з мішком на голові, у МЗС кажуть про катування

Кримінал, Політика, Суспільство

Затриманого окупантами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла цілий день утримували в наручниках і з мішком на голові.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

“За повідомленням адвоката, затриманий вчора вранці і вивезений в невідомому напрямку ФСБ-шниками перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов з моменту затримання і до пізнього вечора утримувався в невідомому йому приміщенні – в наручниках, з мішком на голові, під жорстким психологічним тиском”.

Разом з тим, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що проти Джеляла відкрито кримінальне провадження за статтею 281 Кримінального кодексу РФ, частина 1 (Диверсія) та за статтею 33 КК РФ, частина 5 (пособництво злочину).

 

“За звичним сценарієм фальсифікації справ російським окупантом, 23 серпня, саме в день проведення Інавгураційного саміту Кримської платформи, начебто, в Криму відбулося механічне пошкодження газопроводу в районі села Перевальне Сімферопольського району (він забезпечував подачу газу чомусь саме до військової частини в Перевальному)”.

“Причетних” чомусь знайшли саме після повернення Нарімана Джеляла з Києва, де він брав участь в Інавгураційному саміті Кримської платформи. За сфабрикованими обвинуваченнями він виявився диверсантом та пособником злочину, а двоюрідні брати Ахтемови – диверсантами-виконавцями злочину. За цими обвинуваченнями передбачається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років”.

“Після того як Наріман Джелял та брати Ахтемови знайшлися, до них не допускали незалежних адвокатів. Мої джерела стверджують, що затриманих катують. До них застосовуються незаконні методи слідства, психологічний і фізичний тиск”.

За даними Джапарової, проти двоюрідних братів Азіза і Асана Ахтемових відкрито кримінальне провадження за статтею 281 Кримінального кодексу РФ (частина перша) Диверсія.

До братів так і не допустили незалежних адвокатів.

Ельдару Одаманову було висунуто обвинувачення за статтею 19.3 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання м.Сімферопіль.

Джапарова додала, що досі залишається невідомою доля Шевкета Усеїнова.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.