Знаки на авто: жителів Придністров’я не пускають в Україну, у РФ обурені (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Медіа невизнаного Придністров’я публікують історії жителів “республіки”, які скаржаться на те, що Київ не визнає номерні знаки їх авто, через що вони втратили можливість безперешкодно пересуватися територією України.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на місцеве російськомовне видання PGTRK

Ідеолог “русского міра” Костянтин Затулін назвав такий стан справ “обурливим”.

Автомобілям з Придністровського регіону Молдови, якщо вони не мають законної реєстрації і користуються знаками невизнаної “республіки”, Україна заборонила рух з 1 вересня.

Незважаючи на це, деякі мешканці Придністров’я вирішили ризикнути та спробували перетнути український кордон, і це їм не вдалося.

Місцеві медіа вже повідомляють про транспортну проблему регіону, що виникла через нові правила. Раніше жителі “республіки”  безперешкодно заїжджали на територію України у своїх справах, багато хто їздив транзитом у Росію, а тепер це неможливо.

Українські прикордонники завертають і придністровські пасажирські автобуси, через що автостанції вже рахують збитки. Всі автобусні маршрути в Україну закрили.

Крім того, PGTRK наводить цитату російського ідеолога Костянтина Затуліна, який відреагував на рішення Києва. За його словами, Україна таким чином нібито вдалася до “блокадних заходів”, і “це обурливо”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.