Цьогоріч зібрали рекордний врожай ранніх зернових за всю історію України

Новини, Суспільство

В Україні цьогоріч намолотили 44,8 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур, що є рекордною кількістю за незалежної України. 

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням  на пресслужбу Міністерства агрополітики.

Він розповів, що збирання ранніх зернових культур в Україні вже завершено: на площі 10,2 млн га (100% прогнозу), було намолочено 44,8 млн тонн зерна.

“Пшениці намолочено 32,8 млн тонн із найвищою урожайністю на Хмельниччині (65,2 ц/га). Ячменю намолочено 10,94 млн тонн із найвищою врожайністю у 57,2 ц/га на Київщині. Гороху намолочено 570 тисяч тонн”, – йдеться в повідомленні.

Міністр додав, що лідером із намолоту зерна є Одещина із показником понад 4,1 млн тонн. 3 млн тонн зерна кожна намолотили в Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

Крім того, зазначив Лещенко, вже завершилося збирання ріпаку та намолочено понад 2,8 млн тонн насіння. Найвища врожайність ріпаку була на Хмельниччині (35 ц/га) та Черкащині (34,2 ц/га).

Зумовили такі показники сприятливі ґрунтово-кліматичні умови та держпідтримка, каже міністр. За 7 місяців року аграрії отримали 546 млн грн на часткову компенсацію вартості вітчизняної сільгосптехніки, ще 565 млн грн – в межах державної програми здешевлення кредитів. “Доступних кредитів” під 5,7 та 9% аграрії отримали на понад 26 млрд грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.