Комісія ДАБК знову не змогла перевірити незаконну добудову, яку звели у центрі Франківська (фото)

Новини, Суспільство

3 вересня представники комісії управління Державного архітектурно-будівельного контролю знову не змогли провести перевірку незаконної добудови на вулиці Павлика, 6 в Івано-Франківську.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Мешканка будинку, по сусідству з яким зводять добудову, Олександра Рудик розповіла кореспондентці Суспільного, що майстри продовжують працювати на об’єкті, проте не впускають на територію комісію.

За її словами, сьогодні закінчилася 10-денна перевірка документів, яку проводили інспектори міського управління ДАБК. Вони мали вручити власникам припис про самовільне будівництво. Проте саме приміщення комісія перевірити не змогла — територія будинку була замкнутою.

Олександра Рудик каже, що за кілька хвилин до перевірки бачила на подвір’ї майстрів та сфотографувала їх.

“Вони нам замурували комини, у нас почали спрацьовувати датчики чадного газу. Ми зверталися в усі інстанції, всі державні структури. Вони послали нас до суду. Щойно я знімала — були всі працівники. От зараз їх немає. Хто їх повідомив? Вони всі втікали через паркан, через двері”, — каже Олександра Рудик.

Представники ДАБК відмовилися представитися, проте сказали, що добудова незаконна і що вони звернуться із заявою до поліції. Повноважень зайти на територію власника зараз вони не мають.

Олександра Рудик розповідає, що за півтора року, поки триває будівництво, теж зверталася в поліцію.

“Я викликала понад 90 разів поліцію. Я написала стільки заяв – нуль реакції з боку поліції. Ми звернулися в суд. Виграли касацію Верховного суду і ось маємо зараз результат. А касація Верховного суду йде до негайного виконання. Нехай виконують тоді. А інакше як робити?”, — каже Олександра Рудик.

Кореспонденти Суспільного намагалися отримати коментар у представників обласної поліції. Проте у пресслужбі управління сказали написати запит на отримання інформації, після цього пообіцяли дати коментар на камеру.

3 вересня на офіційному сайті управління ДАБК опублікували повідомлення, в якому йдеться, що Верховний Суд України розглянув у касаційному порядку адміністративну справу за позовом до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та визнав, що влада міста, в особі Управління з питань державного будівельно-архітектурного контролю, допустила протиправну бездіяльність.

Також в повідомленні ДАБК йшлося про таке: “Незалежно від рішень судів будь-яких інстанцій, позиція виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо виконання будівельних робіт на вулиці Павлика, 6 в Івано-Франківську, є незмінною – знесення самочинного будівництва та притягнення винних осіб до відповідальності”.

Що відомо

На вулиці Павлика в Івано-Франківську без дозволів та погодження із сусідами власники будинку добудовують кілька поверхів. Жителі сусіднього дому кажуть, що роботи проводяться незаконно.

В жовтні 2020 року мешканці вперше поскаржилися до ДАБК про демонтаж горища на Павлика, 6 та початок зведення надбудови.

15 липня Верховний суд України визнав протиправною бездіяльність управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю міської ради щодо цього будівництва.

20 серпня інспектори управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю прийшли перевіряти будівництво. В присутності жителів вулиці та кореспондентів Суспільного вони поспілкувалися по телефону із чоловіком, на якого зареєстрована квартира у добудові, Русланом Свіщевським. Той сказав, що захворів і прийти на перевірку чи пояснити законність спорудження не зможе.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.