Вибивали двері та викликали патрульних: стали відомі подробиці обшуків на франківському Теплокомуненерго

Кримінал, Новини, Суспільство

Під час обшуків слідчих Івано-Франківського РУП Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області на комунальному підприємстві “Івано-Франківськтеплокомуненерго” довелося вибивати двері бухгалтерії, а директор підприємства викликав патрульну поліцію.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

Подробиці слідчих дій, які відбулися 17 серпня 2021 року, з’явилися у ЄДРСР.

Під час обшуків з 12 год. 02 хв. по 21 год. 20 хв. слідчі вилучили численні папки з документами.

“Після часткового складання протоколу слідчий направився знову в кабінет бухгалтерії, однак враховуючи, що слідчі дії пов`язані з обшуком кабінету директора, кабінету головного інженера та бухгалтерії затягнулися майже до кінця робочого дня, кабінет бухгалтерії був вже зачинений. Побачивши це слідчий шляхом телефонного дзвінка викликав невстановлених осіб та дав вказівку невстановленим особам вибити двері, що останніми було зроблено.

Директором підприємства було викликано патрульну поліцію. По прибуттю останніх, у директора відібрано заяву про злочин та показання. Протягом часу, коли відбиралися показання, слідчий разом із невстановленими особами, попакував вилучені документи із бухгалтерії, не давши можливості працівникам підприємства ознайомитись із змістом та кількістю вилучених документів”, – йдеться у матеріалах справи.

Івано-Франківським РУП ГУНП в Івано-Франківській області розслідується кримінальне провадження №42021092010000016 щодо дій посадових осіб КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Вони підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3 ст. 368 КК України  – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

“У нас є по Теплокомуненерго проблеми, тому ми усуваємо керівництво. Протягом тижня шукаємо тимчасово-виконуючого обов’язки. Там у них бурхливі події відбуваються”, – відреагував на слідчу дії міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який і запросив два роки тому на посаду директора мешканця Київської області Євгена Герасименка.

В лютому 2021 року за поданням Марцінківа депутати міської ради ухвалили рішення про передачу значної частини майна КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” приватній теплопостачальній фірмі, керівництво якої також проживає у Київській області. Це рішення вже назвали “найбільшою крадіжкою в історії міста”.

також читати: Старе керівництво ТКЕ зіпсувалося, давайте наступне, – Марцінків відреагував на дії силовиків.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.