Місто Івано-Франківськ розбудовується, заводи знищуються, будуються будинки, для кого? (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Під час зустрічі із головою Івано-Франківської Світланою Оніщук, громадський активіст, голова комітету Громадської ради, колишній керівник ДП «Оріана» Богдан Павликівький жорстко розкритикував політику держави та місцевої влади по знищенню промисловості в регіоні.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Івано-Франківська область заходиться на залежах (покладах ред.) корисних копалин, дуже багатих. У нас була потужна промисловість, одна із найсильніших регіонів колишньої Радянської республіки, яка котувалася навіть в Радянському Союзі і тому наша промисловість зовсім пропала. Як ви дивитесь особисто на те, що пора припиняти той бардак, який є в області, я вибачаюся за це слово тому, що у нас знищена вся промисловість, місто (Івано-Франківськ ред.) розбудовується, заводи знищуються, будуються житлові будинки, для кого, в області для кого? Це роблять для того, що туристи приїдуть, а працювати хто буде? Вся молодь за кордоном. У нас в області 50 відсотків середньо працюючих людей працюють за кордоном, тут немає де працювати… Де розвивати область, на чому та одна я для прикладу не за то, що я працював на «Оріані». Одна «Оріана» за радянських часів давало 0,7% бюджету Радянського Союзу і 6,8% бюджету Української РСР. Калійні руди на 450 років перевірені залежі, але ніхто вже з 2000 року не хоче займатися, закрили, знищили, віддали росіянам. «Карпатнафтохім» це не українське підприємство, це тільки назва «Карпатнафтохім», там є співвласники російськи «Лукоїл». Ми можемо зустрітися ми можемо говорити історія така, одні кримінальні справи. І друге питання це екологія. Тому, що туризму без екології не буде, ліси знищуються, будуються зелені садиби, все скидається в ріки, все забивається нічого не робиться не біоочистки не біотуалєти, сміття і тому подібне. Екологічна служба в Івано-Франківській області не працює, повністю не працює. Там є п’ять фіктивних фірм, які мать по одному чоловіку  не мають на чому робити і вибачте за слово деребанять  гроші державні під цю марку, домовляючись з нашими підприємствами, які ще є. Тому навіть Бурштинська ТЕС  їм екологію роблять не тут, а київські структури. Ви якби в це залізли ви би за голову схватилися. Але я не знаю чи вас до цього допустять навіть як голову. Тому, що усі ці служби, повірте я колишній державний чиновник тоже, вони оці всі служби палець об палець нічого не будуть робити» – сказав Богдан Павликівський.

Подробиці у відео від Голос ІФ:

також читати: Голова ОДА Світлана Оніщук до Києва не переводиться, працюватиме в області…? (відео)

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.