У Карпатах на Верховинщині встановили капличку через «з’явлення диявола» (фото)

Новини, Суспільство, Туризм
На території Верховинського національного природного парку цього року спорудили муровану з каменю каплицю.

Вона розташована у Чивчинському масиві Карпат неподалік полонини Балтагура і скал Баби, на самому українсько-румунському кордоні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Курс.

Фотографіями незвичайної каплиці поділився мандрівник Богдан Салій, який саме повернувся з 6-денного походу за маршрутом «Верховина – Кринта – Гриняви – Чивчини – Чорногора – Бистрець».

Богдан пише, що фото зробив у понеділок, 9 серпня. В обласному лісовому господарстві підтверджують, що такий об’єкт на території Верховинського НПП справді є, але хто саме і з якої причини його звів – пояснити поки не можуть.

Як пояснює таблиця на капличці, причиною її спорудження стало начебто «з’явлення диявола» в цій місцевості 19 липня 2017 року о 13:28.

Туристка Ганна Шандура-Шаніна у фейсбук-спільноті «Хочу в гори» також поділилася зображенням цього «диявола», перефотографувавши фото, яке будівничі прикріпили на капличці. На фото видно якусь невелику темну пляму в небі, що при збільшенні за обрисами нагадує голову рогатої корови.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.