Зеленський підписав закон про боротьбу з жорстоким поводженням з тваринами

Без рубрики, Новини, Політика, Суспільство

Закон про протидію жорстокому поводженню з тваринами підписав президент Володимир Зеленський.

Про це з посиланням на сайт Верховної Ради пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“06.08.2021 повернуто з підписом від Президента”, – йдеться у повідомленні на сайті парламенту.

Закон передбачає обов’язкову наявність повідця для вигулювання собак та інших домашніх тварин, які можуть становити небезпеку для життя або здоров’я людини, а також намордника на собаках небезпечних порід. Домашні тварини тепер повинні мати нашийники з ідентифікаційними позначками.

Документ також забороняє жебракувати з тваринами та надавати фотопослуги з дикими тваринами – за виключенням зоопарків, цирків та дельфінаріїв.

Заборонено протягом року володіти домашніми тваринами людям, яких притягували до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з жорстоким поводженням із тваринами. Також протягом 10 років не зможуть утримувати тварин люди, яких притягували до кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Окрім того, забороняється умертвіння тварин для регулювання чисельності безпритульних тварин.

За жорстоке поводження з тваринами з 14 років людину можна притягти до адміністративної, а з 16 років – до кримінальної відповідальності. Постраждалу тварину конфісковуватимуть, а її власника позбавлятимуть прав на утримування тварин на п’ять років.

Відповідальною за дотримання вимог закону щодо захисту тварин від негуманного поводження буде Національна поліція.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.